Laumaani liittyi loppiaisena tuore tulokas, Raivon poika Arvo I (lausutaan Arvo Ensimmäinen). Arvon I:n isä on siis Raivo, emä on Bimin lapsenlapsi Ada. Kaikin puolin siis suvultaan juuri unelmakoirani. Saa nähdä mitä siitä tulee isona :). Olin perjantain pois töistä ja pidettiin pidennetty tutustumisjakso. Hanna on opettanut Arvon jo hyvin käymään ulkona tarpeillaan, eikä pissoja tarvinnut sisältä korjata pois ainoitakaan. Yhdet kakat oli sisälle tullut, mutta nekin oli todella upeasti tähdätty lattialla jostain syystä lojuneeseen Fazerin Sinisen käärepaperiin. Tarkka poika! Nukkuminenkin sujui siihen tapaan kuin tässä talossa kuuluukin: kahdeksan aikoihin käytiin pissalla ja syötiin aamupala, sen jälkeen uudestaan nukkumaan. Perjantaina herättiin 11.20, lauantaina 12.30 ja sunnuntaina 14.00... Jos joku tarvitsee koiralleen unikoulua, niin voi lähettää tänne minulle ;).

Lauantaina käytiin jo vähän treenaamassa puomin kontaktia. Uudet paikat eivät oudoksuttaneet ja hihnassakävelykin sujui. Oikein mukava pieni mies!

Parsoneiden mestaruuskisat

Parsoneiden agimestikset pidettiin viime vuoden marraskuussa (vähänkö on siis tämän blogin päivityksestä aikaa), ja Sani 10,5 v. oli niissä nollalla upeasti kolmas. On se ihana pikku pullukka, joka tekee kyllä edelleen niin täysillä kaiken. Sen verran sen vauhti kuitenkin radan loppua kohden hidastui, että viralliset kisat taitavat meidän osalta olla ohi. Tosi harmi, sillä valioituminen jäi sen yhden valionollan päähän. Raivon kanssa tehtiin tyhmä hylly, joten ei sijoituttu. Tiri selvisi radan vitosella, muttei sijoittunut. Kiihkollekin tuli vitonen, jolla se oli luokan paras II-luokan koira.

Mölliluokassa olin Hirmuisen ja lainakoira Torin kanssa. Olin tosi tyytyväinen molempiin, vaikkei sijoituttukaan. Hirmuinen meni itse asiassa paremmin kuin ikinä osasin odottaakaan, mutta eka rima putosi ja A:lta tuli loikka (ollaan A tehty ehkä n. neljä kertaa tätä ennen). Aika oli hyvä ja jopa poispäinkäännös sujui, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.

Lägin mestikset

Lägin mestaruuskisat menivät aikalailla hyvin: Raivo on minien mestari, Tiri kakkonen ja Orm maksien mestari. Raivo teki nollan, Tirille tuli keppien jälkeen kielto. Otin Tirin kanssa kepit aivan turhaan varmemmalta puolelta, jätin valssin tekemättä niiden jälkeen eikä se kestänyt vaikeasta kulmasta takaaleikkausta huonolla ohjauksella. Raivo meni kuin juna, vaikka oma ohjaus olikin koko ajan vähän myöhässä. Ormin kanssa keppien vika väli ei onnistunut ja se jouduttiin korjaamaan, mutta muuten sekin meni oikein mukavasti. Pitäisi varmaan ilmoittaa se joskus virallisiinkin kisoihin.

Mölleissä Hirmuinen ei päässyt metsästämään voittoa, vaan se joutui juoksun takia olemaan kotona. Mölleihin sain kuitenkin lainakoira-Torin, joka oli itseasiassa parempi kuin koskaan aiemmin minun kanssani. Virtaa oli vähän turhankin paljon ja se ehti tehdä vähän ylimääräisiä esteitä ja kaarroksia, mutta intoa oli kuin pienessä kylässä. Sen kanssa tultiin medeissä kolmanneksi. Medimöllit voitti Raivon poika Tintin, joka vetää kyllä rataa sellaisella vauhdilla, että välillä hieman hirvittää sitä katsoa ;). Toivottavasti Arvo I ottaa siitä isona mallia.

Mitäs muuta?

Lumitöitä joutunut tänä talvena tekemään taas varmaan enemmän kuin ensimmäisinä viitenä asuinvuonna täällä yhteensä. Nyt tällä vesisateella kyllä kaipaa taas pakkasia, sillä pihatie on sellaisessa kunnossa sulaneine lumineen, ettei auton kanssa ole toivoakaan päästä oven edustalle saakka.

Työt Leppävaarassa totopelien parissa jatkuvat nyt vakituisella työsuhteella. Työmatka on syvältä, mutta työpaikka ja työkaverit ovat aivan ihania.

Kisattu ei olla syyskuun jälkeen ollenkaan (noita em. epävirallisia lukuunottamatta), joten kohta pitäisi kai alkaa sitäkin taas tekemään ennen kuin kokonaan vieroittuu koko touhusta. Treenattu ollaan jonkin verran, mutta siinäkin olisi parantamisen varaa. Tulevana vkonloppuna olisi vihdoin tarkoitus opettaa Hirmuiselle kepit, että päästään joskus kisaamaankin.