Eilen aamulla matkattiin koirien kanssa Kouvolaan, jossa Ormilla oli kaksi starttia. Eka rata ei ollut mitenkään erikoisen vaikea, mutta estevälit tuntuivat tosi pieniltä. Kepeille tultiin putken ja renkaan kautta täysin suorassa linjassa, ja Orm jostain syystä ajautui keppien väärälle puolelle. Loppuradalla en saanut sitä kääntymään ennen putken väärää suuta, joten tuloksena hyl.

Toinen rata oli mielestäni melkoisen vaikea ykkösen radaksi. Minun oli pakko ehtiä valssaamaan ennen keppejä, mutta kiirehtiessäni sinne sain sen vedettyä ohi edellistä edeltävästä hyppyesteestä. Myös kepeillemenosta tuli kielto, kun valssi oli myöhässä ja pompin keppien edessä. Keppien jälkeen otin sitten itse aivan väärään suunnan, mitä en enää jaksanut korjata vaan tehtiin sitten hylly siltäkin radalta.

Kisojen jälkeen käytiin kummieni luona syömässä, kiitos ruuasta! :) Sieltä matkasin Lahteen mummoni luo yöksi. Bim, Sani, Raivo ja Orm olivat kyllä ihanaa matkaseuraa, sillä autossa ne matkustavat täysin ääneti ja mummoni luona niitä pystyi pitämään pihalla täysin vapaana, vaikka omakotialueella pari taloa (vieläpä koirallisia) naapureina onkin. Liki 11 tunnin yöunetkin ne nukkuivat rauhassa. Jopa Orm nukkui tällä kertaa sängyssä, kun kivilattia taisi olla sen makuun turhan kylmä.

Aamulla ajettiin Lahdesta Janakkalaan. Ormilla oli yksi startti, ja rata tuntui taas jotenkin vaikealta ykkösen radaksi. Ykkösen radat eivät enää useimmiten ole sellaista suoraa ja selkeää, mihin on joskus tottunut ;): Tänään oli radalla melkeinpä pakko ottaa pujottelu "väärältä" puolelta. Niinhän me sitten tehtiin, ja pujottelu onnistui kuin onnistuikin. Muutenkin rata meni virheittä, joten tuloksena oli puhdas nolla, luokkavoitto ja samalla siirto kakkosiin. Elina kuvasi radan, ja olikin kiva päästä katsomaan suoritus vielä videolta. Joka ikisessä välissä Orm ehtii tuijottamaan minua ja kysymään seuraavaa estettä. Se ei vielä itse osaa niitä oikein hakea ja minäkin taidan antaa vihjeitä tulevasta vähän liian myöhään. Lisäksi kontakteilla on vielä hiottavaa, sillä keinulla se pomppasi aika korkealta ja puomilla tuli vinosti alas. Mutta nyt ollaan sitten vihdoin kakkosluokkalaisia! :)

Sanilla ja Raivolla oli kaksi starttia. Ensimmäinen rata tuntui rataantutustumisessa tosi vaikealta, mutta ei se itse asiassa sitä ollut, vaikka haastetta löytyikin. Raivo hyllytti jo neljännellä esteellä hyppäämällä sen väärästä suunnasta. Kaiken alku ja juuri oli siinä, että se varasti lähdössä ja sotki pasmani. Sanille tuli kiellot hypyltä ja kepeiltä. Täysin minun mokiani, en ollut tarpeeksi huolellinen.

Toisella radalla Raivo hyllytti taas. Suoraan puomin edessä oli putki, jonne ei tietenkään kuulunut mennä. No Raivopa sitten oikein kiihdytti puomin päällä putken nähdessään, eikä sillä ollut aikomustakaan pysähtyä kontaktille. Näin jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt valita puomin toinen puoli ja mennä blokkaamaan sen tie. Sani teki nollan, joka riitti tänään kolmanteen sijaan kahdelle muulle parsonille häviten: voiton ottivat Noora ja Bono (heille tuplanollavoitto) ja toiseksi tulivat tänään mineihin mitattu Nekku ja Anu. Ei hävitty huonoille ;).