1602172.jpg

Bimillä oli eilen 14-vuotissynttärit. Tänään kun treenattiin pihalla, tuntui taas uskomattomalta, että se on niin vanha. Usein vanhemmat koirat ovat jo vähän hitaita, laiskoja ja mahdollisesti pulleitakin, mutta ei meidän Bim :). Treenattiin siivekkeen kiertoa, ja melkeinpä voisi sanoa, että Bim teki sen kaikista neljästä koirasta (Raivo, Kiihko, Orm ja Bim) innokkaimmin ja nopeimmin. Toki innokkaita ja nopeita olivat pojatkin.

Harmittaa melkoisesti, että Bim oli ensimmäinen agilitykoirani. Tekemieni virheiden takia se ei koskaan päässyt sille tasolle, minne se olisi kuulunut. Useammaltakin kouluttajalta sain alkuaikoina kuulla, että minulla on käsissäni maailmanluokan koira. Valitettavasti itse en ollut (enkä ole) ihan samalla tasolla... Parhaaksi saavutukseksi meille jäi piirimestaruuden lisäksi SM-kisojen yhdeksäs sija.

Kovasti toivon, että joskus vielä saisin samanlaisen agilitykoiran. Tällä hetkellä toivo on Bimin lapsenlapsenlapsessa Kiihkossa, vaikka se onkin vähän herkempi kuin Bim, eli ei ihan yhtä paljon minun makuuni. Tosin tuo tietty nössöys voi johtua myös siitä, että se on laumassa sijalla kahdeksan. Jos se olisi lauman ykkösenä kuten Bim, voisi senkin itseriittoisuus olla hieman eri tasolla.

Pihatreeniä

Tänään tosiaan treenattiin pihalla siivekkeen kiertoa ja kontakteja kontaktikapistuksella. Raivo lähtee siivekkeiden kiertoon jo yhtä kaukaa kuin Bim ja Kikultakin ne sujuvat aika mallikkaasti, vaikka se yrittääkin karata aina kontaktikapistukselle, kun sitä lähettää eteenpäin. Orm ei aluksi muistanut kiertämistä, mutta kun kerran lähetin sen tarpeeksi läheltä, sillekin muistui asia mieleen ja hyvin irtosi lopulta sekin. Noita kiertoja treenataan siis niin, että itse pysyn paikallani ja näytän koiralle suunnan, mitä kierretään. Koiran tehtävä on kiertää este siltä puolelta, kummalla kädellä näytän.

Kontakteja treenattiin niin, että lelu oli parin metrin päässä odottamassa, ja vapautin koirat sinne kun oli tullut kunnon 2on2off. Tosi hyvin menivät kaikki, jopa Orm, jolla ei niin hirveästi kontakteilta vielä ole toistoja.

Huomenna kisaamaan

Huomenna lähdetään Raivon, Tirin ja Lantin kanssa kisaamaan Stadi Gamesiin. Sani oli ilmoitettu myöskin, mutta se jää pois sen käärmeenpureman takia. Raivolla on kaksi starttia. Saa nähdä, miten A:n kontakti sujuu, kun ei olla pysäytystä treenattu kuin muutama kerta. Muuten olen aika innoissani lähdössä radalle sen kanssa, sillä missään muissa osa-alueissa ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Raivo on itseasiassa mielestäni aika taitava koira ja osaa esteet hyvin. Tiri ja Lantti pääsevät kumpikin starttaamaan vain hyppyradalle. Lantilla on jo hyppärinolla kakkosista, joten mahdollisella nollatuloksella ei sinänsä tehdä mitään, mutta pitää senkin joskus päästä kisaamaan. Kontaktit ovat vielä niin työnalla, että agilityradalle en viitsinyt kumpaakaan ilmoittaa.

Sunnuntaina paimentamaan

Sunnuntaina on sitten Ormin treenipäivä. Mennään Ormin kasvattajan luo katsomaan lampaita. Mukaan on tulossa myös Ormin veli Roihu ja sisko Luna ja mahdollisesti isäpapan omistajakin. Äitini tulee mukaan myös, ja voi olla että hän saa hoitaa paimenena olemisen, sillä minä aion hypätä kyytiin sunnuntaiaamuna kaverini luota. Tarkoitus olisi huomenna käydä katsastamassa Lohjan yöelämä.