Eilen oli Lägin mestaruuskisat, mutta minä en niihin valitettavasti päässyt sairauteni takia osallistumaan. Äitini aloitti ohjausurakkansa Kiihkon kanssa medimölleissä, mutta virheitä tuli vaikka muille jakaa... Ongelmia oli heti alussa, kun A oli suoraan hypyn takana houkuttimena, vaikka piti kääntyä hypyltä tiukasti toiseen suuntaan. Luokan voiton vei Kiihkon kanssa samalla koneella USA:sta Suomeen lentänyt Orion :).

Minikisaavissa äidilläni oli kolme koiraa: Raivo, Sani ja Lantti. Kaikki hylättiin. Raivo meni jo alussa päättäväisesti putkeen, kun piti kääntyä hypylle (kyllä se irtoaa hyvin ainakin putkiin!). Raivo meni ihan iloisesti, vauhdikkaasti ja hyppäsikin hyvin. Lantti-parka juoksi A:lle leuka edellä, ja kun se vihdoin pääsi kiipeämään esteen uudestaan, se tuli leuka edellä alas. Melkoinen tonttu! Lanttikin hylättiin jossain vaiheessa, olisiko hypännyt jonkun hypyn väärään suuntaan. Sani meni innolla, mutta äitini rintamasuunta sai sen menemään A:lle putken sijaan, joten siitä hyl sillekin.

Minikisaavissa kisasi tietenkin myös Zora, joka sai ohjaajakseen Pihlajamäen Miran. Zora ja Mira menivät hienosti, kaksi kielto toi tulokseksi kympin, jolla he sijoittuivat luokan kolmansiksi. Medeissä Mira ohjasi Luigiita, joka teki virheettömän radan muutaman sekunnin yliajalla. Tuolla tuloksella Luigii tuli luokan toiseksi.

Maksimölleissä ja minikisaavissa voitto meni Marille Roihun ja Elkien kanssa. Harmittaa, ettei päästy antamaan heille vastusta Ormin, Raivon + kumppaneiden kanssa ;). No, ensi vuonna sitten. Tiri jäi kisojen ajaksi Hetan kanssa äitini luo, mutta ei sillä Tirillä ilmeisesti sittenkään ole vielä juoksua, kun ei verta ole näkynyt missään ensimmäisen tipan jälkeen. No, kohta sen jokatapauksessa pitäisi alkaa.

Kisojen jälkeen pidettiin Ormin kanssa hyppytyylintarkkailusessio. Suorat hypyt se hyppää hyvällä tekniikalla. Käännöksissä se ajoittain vetää jalkojaan kropan alle. Kun Mari meni sen kanssa pientä pätkää kisaavien radasta, se kuitenkin hyppäsi niin hyvin, ettei siitä olisi kyllä voinut sanoa mitään negatiivista. Näillä näkymin siis sittenkin kisataan Ahvenanmaalla. Pitää nyt vielä seurata sitä, käydä ulkokentällä katsomassa onko pohjalla merkitystä, hieroa jne. Voihan se olla, että myös tämä kuuden viikon lenkkeilemättömyyskin alkaa vaikuttamaan.

Uudenvuodenpäivänä mennään epiksiin Hyvinkäälle, missä Mari pääsee kokeilemaan Kiihkon ja Sanin ohjaamista, koska todennäköisesti joutuu niiden kanssa kisaamaan Ahvenanmaalla. Samalla saadaan mittautettua kolmikko (Kiku, Orm, Roihu), ettei Ahvenanmaalla tarvitse hermoilla mittausajankohdan seuraamisen kanssa vaan voi keskittyä koirien lämmittelyyn.