Äitini oli tänään Ormin kasvattajan Leenan kanssa Annika Paarvion luona katsomassa epävirallisia paimennuskisoja, joiden jälkeen Orm ja veljensä pääsivät myös tutustumaan lampaisiin. Orm ilmeisesti vaikutti siltä, että se voisi osata paimentaa muitakin kuin "omaa pikku lammastaan" Tiriä, joten se päässee lampaiden luo useamminkin.

Bimin, Luigiin, Raivon ja Kiihkon kanssa lähdettiin hyytävässä tuulessa kohti lähimetsiä lenkille, ja päästiinkin metsän siimeksessä nauttimaan ihanasta talvisäästä, vaikka pellonreunaa tarpoessa tuntui siltä, että jäätyy pystyyn. Olisi nyt edes kunnolla lunta, kun on kerran pakkasta! Minulla on lumikengät vajassa pölyyntymässä jo toista vuotta, kun ei lumikenkäilyilmoja ole täällä eteläisessä Suomessa viimeaikoina oikein ollut.

Sain tuhlattua päivästä tunnin niinkin eksoottiseen hommaan kuin jämähtäneen käsijarrun irrottamiseen. Olin eilen lähdössä punttikselle illalla, ja laitoin käsijarrun päälle siksi aikaa, kun avasin porttia. Siitä kun lähdin peruuttamaan autoa tielle, se ei meinannut liikkua millään. Liikkui kuitenkin sen verran, että sain sen peruutettua tienvarteen. Sitten kun yritin lähteä eteenpäin, auto ei liikkunut yhtään minnekään, vaan vain suti paikoillaan. Naapurin postilaatikkokin alkoi uhkaavasti lähestyä, kun jarru oli jämähtänyt vain toiselta puolelta, joten siinä kaasutellessa auto alkoi menemään sivuttain. Laitoin nelivedon päälle ja kun tarpeeksi kaasutin, sain auton liikkumaan sen verran, että sain perän käännettyä taloa kohti ja pääsin peruuttamaan pihatielle (peruuttaen se suostui sentään liikkumaan edes joten kuten). Eilen en pimeässä jaksanut alkaa mitään jarrulle tekemään, joten se jäi tälle päivälle.

Päivällä sitten liikuttelin käsijarruvaijeria, kilkuttelin jarrurumpua vasaralla ja ajelin metrin matkaa ees-taas-ees-taas... Olin jo luopunut toivosta saada jarru pois päältä, ja päätiin vielä antaa pari napakkaa iskua vasaralla. Kun menin sisälle autoon peruuttamaan sen paikoilleen, oli käsijarrun merkkivalo sammunut ja auto liikkui (ja jopa itsestään liukui) eteenpäin. No, onpahan testattu, että käsijarru tosiaankin pitää. Tosin taidan jättää sen käyttämisen tältä talvelta tähän.