Kyllä menee aika nopeasti - taas on viikonloppu. Valitettavasti viikonloputkin tuppaavat menemään vähintään yhtä nopeasti kuin arkipäivät niiden välissä.

Tänä viikonloppuna suunnataan taas mejä-kokeeseen. Meiltä mukaan pääsee Orm, lisäksi paikan sai myös äitini entinen sijoitusnarttu Heta. Koe on Vierumäellä, joten mennään yöksi mummoni vanhaan taloon Lahteen, ettei tarvitse ajella edestakaisin ihan tänne asti.

Treenattiin Ormin kanssa tänään taas lyhyt jälki yhdellä kulmalla. Tällä kertaa se meni oikein innosta puhkuen ja vauhtia joutui tosissaan rajoittamaan. Yleensä se on jäljestänyt ihan mukavaa kävelyvauhtia. Liekö tämä uusi vauhti sitten hyvä vai huono asia? Jäljellä se pysyi jälleen ja kulmamakauksen merkkasi hienosti (makkaran voimalla). Jostain syystä kaatona ollut verinen sieni ei sitä kauheasti kiinnostanut tällä kertaa. Toivottavasti sorkka kuitenkin kiinnostaa.

Purettiin jälki koko lauman kanssa. Tällä kertaa edes Raivo ei juurikaan jäljestänyt, vaan kaikilla oli vain niin kova hööki päällä (vapaana kun juoksivat), ettei jälkeen ehtinyt keskittyä.

Jäljen purkamisen jälkeen mentiin uimaan. Kun oltiin lähdössä pois, kaikki koirat muuttuivat tosi omituisiksi: rapsuttelivat, näykkivät selkäänsä kuten siellä olisi jotain ötököitä ja olivat vähän apaattisia. Sinileväepäily tuli ensimmäisenä mieleen, joten kotona kaikki joutuivat suihkuun. Netistä löytyvien tietojen perusteella sinilevän oireet eivät kuitenkaan ole yhtään tuollaisia. Lisäksi eniten vedessä ollut Tiri on vähiten oireillut. Minulla ei ole mitään oireita, vaikka kävin itsekin uimassa. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että rannalla on ollut jotain ötököitä (kusiaisia, jotain pistiäisiä tms.?), jotka ovat koiria syöneet. Ärsyttävää! Nyt kaikki näyttäisivät olevan ihan ok, mutta pitää varmaan yöllä vielä herätä tarkistamaan.

------

Eilen käytin koirat Piiralla hoidossa. Sieltä mentiin luolille, jossa Hirmuinen pääsi sytyttelemään ketulle. Kyllä siitä varmaan vielä tulee ihan kelvollinen kettukoira. Äidin kasvatti Jykä oli myös sytyttelemässä, ja se vaikutti oikein lupaavalta metsästyskoiran alulta.

Orm oli alkuviikon kasvattajansa Leenan luona aktiivilomalla: paimennusta, pitkiä lenkkejä sukulaistan kanssa ja uimista. Jätkä lienee nauttineen olostaan :). Kiitos Leenalle!

Minulla oli alkuviikosta vain Tiri ja Raivo. Tiistaina treenattiin kontakteja, mutta muuten otettiin aika rauhallisesti, sillä lauantaina jälkeä tehdessä minulla meni keppi kengän ja jalkapohjan läpi, ja se vaivasi alkuviikon - ja vaivaa edelleen. Pitää huomenna testata, jos rakkolaastari veisi siitäkin kivun pois kuten rakoista.

Nyt pakkaamaan, aamulla aikaisin sitten kohti Vierumäkeä!