Tänään kävin aamupäivällä työterveydessä ikäkausitarkastuksessa. Pitää käyttää kaikki edut hyväksi kun vielä voi ;). Lepopulssi oli mystisesti vain 55, vaikka olen todella rapakunnossa tällä hetkellä. Kuulo kuulemma pelittää ja verikokeiden tulokset tulevat joskus aikanaan postitse. Painoa ja vyötäröä on liikaa, mutta niiden lukemien pienentäminen on otettu nyt projektiksi. Tai siis otetaan heti kun mignonmunat häviävät taas kaupoista... (nimim. "Neljä mignonmunaa päivässä")

Terveystarkastuksesta lähdin suoraan agilityhallille kohottamaan kuntoa. Bim pääsi sisälle rakentamaan rataa ja tekemään muutamaan kertaan keinun, puomin ja putken. Kun esteet olivat oikeilla paikoillaan, oli Bimin vuoro siirtyä autoon ja loppunelikon tulla lenkin kautta halliin.

Ormin treenien aiheena oli tänään hyppytekniikka. Tehtiin ponnistusetäisyydenarviointitreeniä, kokoamissarjaa ja kaarevan linjan treeniä. Kaikki menivät ihan ok, eikä se esim. kokoamistreenissä tällä kertaa yrittänyt päästä kaikista kolmesta hypystä kerralla yli, kuten viimeksi. Hyppytreenin lisäksi otettiin putki-puomihässäkkää, jossa muuten ei ongelmia, mutta takaaleikkaus putkelle ei meinannut sujua.

Kiku treenasi eteenmenoa ja putki-puomihässäkkää. Puomi veti sitä se verran puoleensa, että putkeenmeno oli aluksi haasteellista. Se yritti aluksi väkisin minun jalkojeni välistä puomille, mutta lopulta se tajusi, että putkeenmenostakin saa palkkaa.

Raivo ja Sani treenasivat aluksi hyppyjä kaarevalla linjalla. Kyllä on tekniikoissa eroa! Sani on ihan uskomattoman hyvä hyppääjä. Se hakee oikean ponnistuspaikan luonnostaan ja hyppää aivan siivekkeitä hipoen kaarteissa. Se on aina ollut tosi hyvä hyppäämään massastaan huolimatta, ja onpa joku kouluttaja joskus ihmetellytkin, että miten koira voi mennä niin riskirajoilla aina hypyissä, mutta kuitenkin pitää rimat ylhäällä.

Jos Sani loisti hyppytreenissä, niin Raivon vuoro loistaa oli sitten putki-puomi-treenissä. Se menee kyllä juuri sinne minne sen haluaakin menevän. Kiipee-käskyllä se lähti aina puomille ja putkeen-käskyllä putkeen. Tajusin että meillä on Marin kanssa eri käskyt putkella, sillä mulla se tosiaan on putkEEn, ei putkII. Sanikin meni tuon treenin kyllä ihan ok, mutta muutaman kerran se haki putkeen vaikka piti mennä puomille. Sanin kanssa otettiin lisäksi takaaleikkaustreeni, eikä siinä kyllä tänään ollut mitään ongelmia.

Lumikenkäilyä

Olen eilen ja tänään tehnyt pitkät lumikenkälenkit. Eilen lumi oli mukavan pehmeää, mutta tänään se oli melkoisen raskasta. Jopa Orm tuli osan matkasta minun jälkiäni pitkin, kun eivät senkään koivet meinanneet riittää paikoissa, joissa oli lunta kasaantunut enemmän. Kovasti säälitti Sanin meno, kun raukka upposi hankeen otsaa myöten. Sitkeästi se kuitenkin punnersi eteenpäin. Raivo ja Sani tulivat suurimman osan matkasta minun jäljissäni, mutta Orm, Kiihko ja teräsmummo Bim menivät pääsääntöisesti edellä.

Hämmästyttää tuo Bim, kun se edelleen liki 15-vuotiaana kulkee lenkillä reippaammin kuin moni nuorempi. Yhdessä vaiheessa se jäi jonnekin kuppaamaan. Pelkäsin sen jo kuukahtaneen matkalle, mutta hetken päästä se jo juoksi meidät kiinni. Vaikka eläinlääkäri jo vuosi tai kaksi sitten sanoi, ettei sen kyllä enää tarvitsisi tehdä kovin raskaita lenkkejä, niin minä olen kyllä vähän eri mieltä. Niin kauan kun se lenkeillä pysyy muiden vauhdissa eikä ole lenkkien jälkeen kipeä, niin niin kauan se myös lenkeillä mukana kulkee. Minä uskon, että jos nyt jättäisin sen kaikesta kivasta (treeneistä ja lenkeistä) paitsi, niin se varmasti vanhenisi silmissä. Jos se sattuu kuolemaan treeneissä tai lenkillä, niin ainakin tiedän sen kuolleen saappaat jalassa ja onnellisena.