Raivo kävi tänään Piiralla hoidettavana. Lanneranka oli jälleen jumissa, samoin tällä kertaa myös (etu)lapa, molemmat oikealta puolen. Lukot saatiin auki, vaikka etenkin tuon lannerangan kanssa joutuikin tekemään aika kovasti töitä. Seuraava aika on vasta ennen karsintoja, joten toivottavasti saadaan ne pysymään auki siihen asti. Leena huomasi myös, että Raivon vyötärölinja oli kadonnut. Ollaan ajateltu, että se on vain lihomista, mutta osasyynä taitaakin olla aineenvaihduntaongelmat. Jumit tietenkin myös edesauttavat aineenvaihdunnan hidastumista. Oli kyllä ihana taas hoidon jälkeen huomata, kuinka koira taipui koko rangastaan notkeasti. Ennen hoitoa jos sitä takapuolesta heilutti, heilui koko koira samaan suuntaan, ilman mitään liikettä rangassa. Hienoa oli myös se, että Raivo ei enää häiriinny ollenkaan ovien käymistä yms., mitkä aina ennen saivat sen yrittämään hermostuneesti ylös. Nyt se malttoi melkoisen hyvin olla paikoillaan koko hoidon ajan.

Riksun kisatuloksia katsellessa tuli huomattua, että Sani valioituminen meni sitten siihen minun huolimattomaan ohjaukseeni... Ilman puomin ylösmenokontaktivirhettä olisi paukahtanut se vika vaadittava voitto... Ihmettelen kyllä, miten meidän aika oli sen verran hyvä, vaikka lopusta tulikin aivan järkyttävä kaarros vielä sen puomin ohituksen lisäksi. Mutta tästä on hyvä jatkaa SM:iin. Itse asiassa juuri yksi päivä tässä mietin, että olen kyllä aika luottavaisin mielin kisoihin lähdössä, vaikka treenejä, saati sitten kisoja, on takana aivan naurettavan vähän tänä vuonna.

Sain muuten vihdoin purettua paimennuspäivän kuvat kamerasta, ja ne löytyvät täältä: http://s237.photobucket.com/albums/ff36/kirinlauma/paimennus010608/

1634575.jpg

1634577.jpg

Jos joku väittää, että viidestä eri laumasta kasatut 14 koiraa (6 urosta, 8 narttua) ei voi tulla toimeen keskenään, niin olisi voinut hämmästyä paimennuksen jälkeisellä lenkillämme, jossa kuusi bordercollieta ja kahdeksan parsonia nautti upeista maisemista ja toistensa seurasta.