Viime perjantaina kun oltiin menossa paimentamaan, juoksi mutkassa tielle mäyrä, jota en pystynyt väistämään vastaantulleen moottoripyörän takia. Ilmeisesti se jäi kuitenkin tosi sopivasti pyörien väliin eikä korkean maavaran takia tärähtänyt muuallekaan autoon, sillä minkäänlaista pienintäkään tömähdystä ei tuntunut. Myöskään tiellä se ei näyttänyt makaavaan, kun peruustuspeilistä asian katsastin.

Tänä perjantaina törmättiin sitten taas mäyrään, tällä kertaa talon takana metsässä. Kiihko seisoi kahdella jalalla ja selkeästi sai vainun jostakin. Nappasin salamana Bimin kiinni, ja samassa huomasin raitanaaman vähän matkan päässä. Kiihko ja Raivo säntäsivät mäyrän luokse, mutta onneksi mäyrä ei mennyt mihinkään puujuurakon suojiin, vaan päättäväisesti ja välillä koiria kohti hyökkien eteni kohti kallioita, jonka luolien suojassa se ilmeisesti majailee. Raivo tuli onneksi melko pian huutojeni kutsumana takaisin. Kikulla taisi mennä pupu pöksyyn yksin jäädessään, ja sekin tuli luokseni namipussin antimia hakemaan. Sain sen sitten kiinni ja mäyrä pääsi jatkamaan matkaansa. Kaikki osapuolet selvisivät kohtaamisesta ilman vammoja :). Onneksi tosiaan sain Bimin kiinni, sillä se on vielä vanhoilla päivilläänkin sen verran hullu, että sen vapaana ollessa kohtaaminen olisi kestänyt pidempään ja johtanut pahempiin jälkiin.

Torstaina treenattiin pihalla Kikun ja Ormin kanssa. Kiihko teki keppejä ja kontakteja. Ormin kanssa tehtiin myös kontaktikapistusta. Lisäksi harjoiteltiin seuraamista ja sylikäännöksiä. Tällä kertaa sylikäännökset toimivat taas hienosti. Näköjään joka toinen kerta toimii, joka toinen kerta ei...