Tänään ei (vielä) ole tänne tunkenut ketään ylimääräisiä epeleitä, mutta eilen tuli vielä kolmaskin vieras. Olin sammuttanut valot ja käynyt nukkumaan, kun parin minuutin kuluttua alkoi kuulua liikettä olohuoneesta. Kaikki koirat olivat poikkeuksellisesti makuuhuoneessa, joten koirista ääni ei lähtenyt. Ajattelin kuulevani harhoja tai hiiren siellä seikkailevan, kunnes kuulin, että makuuhuoneen oven pielessä oleva Bimin juomakuppi liikahti. Oli pakko laittaa valot päälle. Kun katsoin vesikupille, sen vierestä minua tuijotti suoraan silmiin iso sammakko. Orm heräsi ja kävi tökkäisemässä kutsumatonta vierasta, jolloin se hyppäsi kaapin alla olevaan laatikkoon. Laatikossa sain sitten kannettua sen takaisin ulkoilmaan, johon se ei kyllä millään olisi ollut halukas palaamaan. Minulla oli tuttuun tapaan koko illan ulko-ovi auki, joten hra Sammakko oli loikkinut ilmeisesti tänne suojaan, kun illalla alkoi sataa.

Tänään päivä meni mejän parissa. Opastus meni hyvin ja jäljellä ollut koira sai tuloksen VOI1/47 p. Meidän Luigii ei valitettavasti mennyt ihan yhtä hyvin, sillä se oli alkujäljellä sitä mieltä, että se oli tuotu sinne kivikkoon supijahtiin. Keskeytyksen ja kivikosta poispääsyn jälkeen se kuulemma jäljesti sitten oikein hyvin. Äiti meni minun opastamani jäljen ennen sen purkamista vielä Sanin kanssa, ja Sani meni jälkeä pitkin kuin juna. Purettiin jälki jäljestyssuuntaan ja otettiin mukaan vielä Tiri, Orm ja Kiku. Orm taitaa näistä meidän koirista olla kyllä paras jäljestäjä... Kehtaakohan bordercollieta ilmoittaa mukaan kokeeseen? Nykyisinhän muillakin kuin metsästyskoirilla on osallistumisoikeus.

Kun olin jo lähes kotipihalla, ihmettelin mikä viljapellolla liikkuu. Ajattelin, että joko se on albiinohirvi tai naapurin lehmä. Lehmähän se sitten oli, ja kun tuntui että muutama muukin lehmä näytti olevan jossain muualla kuin laitumen puolella, katsoin parhaaksi käydä ilmoittamassa asiasta naapurille. Kun pääsin kotiin naapurista kaikuikin sitten lehmien kutsuhuutoja, ja samalla huomasin neljä lehmää ihan väärässä paikassa. Pian siellä olikin sitten useampia ihmisiä lehmiä kokoamassa. Harmi, ettei Orm ole vielä päässyt lehmiä paimentamaan, sillä nyt olisi paimenkoiraa kaivattu. Toista tuntia ihmisillä meni lehmiä kasatessaan, koiran kanssa ne olisi varmaan saanut vähän nopeammin oikeaan paikkaan :). Mietin, pitäisikö mennä tarjoamaan apua (siis ilman Ormia), mutta koska ihmisiä näytti olevan jo niin paljon, ajattelin että tällainen maallikko ei siellä välttämättä paljon ole avuksi. Tyydyin sitten seuraamaan lehmäjahtia olohuoneen ikkunasta.