Eilen Lägin kisoissa parhaiten meni Ormin kanssa. Tirin ja Sanin kanssa hyllytin, mutta Ormin kanssa päästiin maaliin nollalla, joskaan en olisi protestoinut, jos meidätkin olisi hylätty... Orm kävi nimittäin väärässä paikassa niin lähellä A-estettä, ettei tuomarikaan voinut kuin kohautella hartioitaan, kun ei tiennyt osuiko se siihen vai ei. Ilmeisesti kuitenkin muutaman millin päähän A:sta sen tassut jäivät, joten saatiin heti ekassa kolmosluokan kisassa nolla.

Heti kakkosesteelle pääsin tekemään jonkun niiston tapaisen, millä Orm kääntyi ihan hyvin. Kolmosesteelle yritin sen vekittää, että se saisi suoran linjan nelosputkeen, mutta se ei lähtenyt vekitykseen mukaan vaan säntäsi suoraan edessä olevalle A:lle. Voittajalle hävittiin viitisen sekuntia, mistä ehkä parikin olisi saanut pois ilman tuota A:lle eksymistä. Keinu oli hidas, samoin renkaalle (mentiin kahdesti) se ei ihan täysillä mene. Myös kepeillä varsinkin alussa on paljon aikaa voitettavana. Oli mukava nähdä, että ainakaan eilen kärki ei kovin kaukana ollut. Lisää vaan edelleen esteosaamista ja -hakuisuutta, niin ollaan jo paljon lähempänä. Mutta summa summarum, Orm oli tosi hyvä ja meille jäi toivottavasti molemmille oikein hyvä fiilis radasta :).

Olen muuten ollut vähän koko ajan sitä mieltä, että maksikoiraa (ainakin Ormia) on helpompi ohjata kuin noita terrierejä. En tiedä miksi, mutta jotenkin se vain tuntuu helpommalta. Tosin nyt on joutunut opettelemaan esim. vekittämistä, mitä pikkukoirien kanssa ei kauheasti ole tullut harrastettua, kun ne hyppäävät sen verran lyhyempiä hyppyjä.

Tirin kanssa meillä tuli heti kakkosrima alas, kun käänsin liian vahvasti riman päällä. Sen jälkeen minulta jäi tekemättä suunnittelemani puolenvaihto (persjättö) ennen keppejä, joten jouduttiin pudottelemaan "väärältä" puolen. Pujottelu meni oikein!! Olin siitä niin tyytyväinen, että ohjasin huonosti seuraavaan putkeen, siitä kielto. Lopussa tuli vielä puomin kontaktivirhe, kun jäin puomin viereen hidastelemaan, vaikka tarkoitus olisi juoksukontaktien takia aina itse juosta tasaista vauhtia. Sanin kanssa olin päättänyt ehtiä tekemään persjätön ennen keppejä, mutta en sitten ehtinyt, vaan puolenvaihto sai Sanin valitsemaan keppien sijaan viereisen hypyn.

Aamulla pääsin radalle hyllyttämään jo Lantin kanssa, kun mutsi ei ehtinyt rataantutustumiseen. Lantti haki puomin hieman odottamattomassa paikassa, joten siitä hyl. Äiti ohjasi Lantin toisen radan ja meni myös Kikun kanssa. Kiku meni tosi hyvin ja iloisesti. Yksi kieltovirhe hypyltä ja toinen renkaalta toivat tulokseksi kympin ja vähän yliaikaa, mutta sillä pääsi kuitenkin palkintopallille.

----------

Minä olen tänään ollut töissä, ja nyt väsyttää. Koirat eivät ihan koko päivää joutuneet olemaan keskenään, sillä äiti haki Raivon DNA-testiin ja toi eilen trimmattavana olleen Tirin tilalle, ja pissatti samalla tietenkin Hirmuisen ja Ormin. Aamulla Hirmuinen jäi oven taakse huutamaan kun lähdin. Se on harjoitellut minun muualla oloani esim. punttisali- ja kauppareissujen sekä Vermon ajan useamman kerran viikossa. Joskus se jää huutamaan, joskus ei. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan koko päivää sitä tee...