Torstain treeneissä oli minun vetovuoroni toisella valmennusryhmän puolikkaalla. Illan ohjelmassa oli jaakotuksia ja vippauksia. Vippaustreeneihin löytyi hyvä pohja kevään parsonleirin treeneistä, joissa kouluttajina olivat Mari Kaplas ja Mikko Aaltonen.

Paperille piirretty toinen treenirata jaakotuksineen sujui vielä kun töiden jälkeen sitä harjoittelin, mutta sitten kun rataantutustumisessa niitä jaakotuksia väännettiin, niin hieman meni hankalaksi...;) Onneksi meitä oli paikalla useampi Jaakon treeneissä käynyt, joten tiedonmurut yhdistämällä saimme kuin saimmekin jaakotukset kasaan... Yhdentoista esteen radalle saatiin kolme ihan tarkoituksenmukaista jaakotusta ja yksi vippaus.

Muutamista koirista huomasi, että ohjauskuviona jaakotus oli niille niin uusi, että ne hieman ihmettelivät ohjaajan suoritusta. Muutamilla kauas irtoavilla koirilla taas huomasi, että jaakotuksella ne saa tosiaan kääntymään tiukemmin kuin mitä muilla ohjaustekniikoilla olisi kyseisissä kohdissa saanut aikaan. Pitää ottaa nuo jaakotukset treeniohjelmaan omien koirieni, varsinkin Raivon, Kiihkon ja Ormin kanssa.

Itse en ehtinyt jäädä omaan treeniryhmään treenaamaan Tirin kanssa, sillä koirat kaipasivat lenkitystä, hiukseni värjäämistä ja kynteni laittamista. Tämä ilta menee firman juhlissa ja huominen todennäköisesti väsyneenä krapulassa, joten enää ei ehdi treenaamaan ennen sunnuntain mestiksiä. Pitänee ottaa lauantai-iltana Raivon ja Kiihkon kanssa muutamia toistoja kontaktikapistuksella omassa pihassa.