Tiri taitaa olla maailman pöllöin koira. Mutta mitä muutakaan sitä voisi odottaa, jos veli on Marakatti-Osmo, emä Fiina, emänemä Zora ja isä Rane (joka tosin taitaa olla pöhkö vain agilityradalla). Tirihän asui alunperin sijoitusperheessä, mutta muutti meille takaisin joskus puolen vuoden kieppeillä.

Kävin tänään aamulla äitini luona viemässä lihoja, ja samalla käytiin lenkillä. Tiri etsi koko lenkin ajan vesilammikoita, ja joka ikiseen lammikkoon piti mennä polskimaan, mikäli lammikko vain oli tarpeeksi iso ja syvä. Kallioilta kun ei isoja lammikoita löytynyt, se joutui tosissaan tekemään töitä löytääkseen kaikki pienet, vetiset kallionkolot. Jos aion joskus mennä vaeltamaan jonnekin aavikolle, missä ei veden löytymisestä ole varmuutta, pitää ottaa Tiri mukaan :). Kiihko meni koko matkan Tirin perässä pitkin jorpakoita, ja molemmat uivatkin ihan kunnolla. Pitäisi keksiä joku keino, millä Raivon saisi niiden mukaan kolmanneksi pyöräksi. Uinti tekisi Raivolle tosi hyvää, mutta valitettavasti se ei sitä juurikaan harrasta. Kunhan ilmat lämpenevät, pitää alkaa uittamaan sitä äitini pihalammikossa.

Tänään käytiin illalla hallilla treenaamassa. Myös Tiri pääsi radalle tekemään A:n kontaktia ja treenaamaan eteenmenoa. Paikallaoloon pitäisi nyt kiinnittää kunnolla huomiota, sillä se on päässyt lipsumaan muiden ongelmien takia. Tällä hetkellä Tiri on kuin ennen aikojaan laukeava katapultti. Äänitehosteet ovat edelleen mukana myös, ja kyllä minusta tuntuu, että niistä ei koskaan päästä eroon. Tiri on hiljaa juuri niin kauan kun sille syöttää namia, mutta suunnilleen kaiken muun ajan se sitten rääkyykin. Jos sen aikoisi saada hiljaiseksi tuolla naminsyöttämisellä, niin siihen menisi varmaan kaksi vuotta, ja siihen mun kärsivällisyys ei valitettavasti riitä. Kahteen viikkoon ehkä riittäisi, maksimissaan kahteen kuukauteen, mutta kaksi vuotta - ei kiitos. Ottaisikohan Savikon Seppo sen hiljennettäväksi, jos kerran on sitä mieltä, että se on saavutettavissa? ;)

Treenasin myös Ormin ja Kiihkon kanssa. Olikin kiva hieman vertailla Ormin ja Roihun osaamistasoa. Roihu taitaa olla edellä vähän joka asiassa, mutta hypyissä sillä on varmasti jatkossa enemmän treenattavaa kuin Ormilla. Jiihaa!