Anteeksi, jos loukkaan jotakuta otsikon valinnalla, mutta tällä kertaa todella tarkoitan sitä! Olen aina ollut hyvin suvaitsevainen eikä minulla ole ollut mitään yhtäkään vähemmistöryhmää kohtaan - tätä ennen.

Tullessani töistä kotiin ihmettelin pienen hetken, mitä yksi lapio tekee pihalla eri kohdassa kuin aiemmin. Kun pääsin sisään, ihmettelin, mikseivät koirat tule vastaan. No eivät ne varmaankaan tule, jos ovat teljettynä makuuhuoneeseen, lapio oveen nojaten! Samassa huomasin, että olohuoneesta on kadonnut työläppärini.

Päästin koirat ulos ja menin itsekin ulos rauhoittumaan ja soittamaan äidilleni. Onneksi minulla oli yksi vanha romupuhelin ja töistä saatu prepaid-liittymä, joten pystyin soittamaan - oma kännykkäni kun jäi eilen äitini luokse. Samalla kun olin pihalla, myös naapurini tulivat aidan viereen kertomaan tapahtumista.

Taloni ympärillä oli kierrellyt viisi mustalaista, ja he olivat rynkyttämällä saaneet oven auki. Naapurit olivat soittaneet poliisille, mutta ennen kuin poliisit saapuivat, mustalaiset ehtivät jatkaa matkaa. Onneksi olivat tosiaan vaan rynkyttäneet sitä ovea, ettei tarvitse taas uusia oven lasia. Jouduin uusimaan sen viime talvena, kun itse murtauduin sisään...

Mustalaisten auto oli sammunut parinsadan metrin päähän talostani, ja ilmeisesti olivat sitten ajankuluksi päättäneet tehdä samalla pienen ryöstöretken. Ikävä vaan mustalaisille, että sattuivat valitsemaan talokseen köyhän viiden koiran yksinhuoltajan, jolla ei talossa pahemmin ole mitään varastettavaa: ei arvoesineitä, ei rahaa, ei kallista kodinelektroniikka, ei pankkikortteja ja tunnuslukuja. Varkaat saivat saaliikseen vain työläppärini ja yhden halvan (tosin vielä paketissa olevan) kännykän. Tämä oma läppärini löytyi onneksi sieltä, mistä pitikin.

Tärkein asia on tietenkin, että koirat (Bim, Luigii, Sani, Kiihko, Raivo) ainakin näyttävät vahingoittumattomilta. Hieman kyllä ihmettelen, että varkaat ovat sisälle asti uskaltaneet tulla, sillä aivan varmasti ääntä on täällä riittänyt, kun pihalla on porukkaa kulkenut ja ovea on ropattu. Ilmeisesti koirat on sitä lapiota heiluttelemalla hätistetty makuuhuoneeseen teljettäväksi. Raivo on nyt ollut hieman säikky ja muutkin koirat ovat melko hanakasti ulkona haukkuneet kaikelle liikkeelle, mutta toivottavasti mitään henkisiäkään traumoja ei niille jäänyt.

Poliisit olivat yrittäneet minua tavoittaa, mutta kun se minun puhelimeni on siellä äitini luona... Soitin sitten itse aluehälytyskeskukseen, jossa ottivat soittopyynnön, ja pian poliisit sitten soittelivatkin minulle. Koko lössi (yhteensä seitsemän tummanpuhuvaa vähemmistökansalaista) oli saatu kiinni, ja myös läppäri ja puhelin löytyivät heidän hallustaan. Pitää huomenna yrittää käydä noutamassa tavarat poliisiasemalta.

Täytyy toivoa, etten koskaan itse törmää tuohon porukkaan, sillä muuten saatan minä tarttua lapioon.