Jopa meillä täällä maalla on rakettien pauketta kuunneltu perjantaista lähtien. Orm ei ole noteerannut paukkuja mitenkään. Onkohan se oikeasti kuuro? Pentunakin joutui miettimään moneen otteeseen, että kuuleeko se mitään, kun mitkään rysähdykset ja tavaroiden tippumiset eivät saaneet sitä hätkähtämään. Luulisi nyt edes päätään kääntävän... No, kyllä se esim. luokse osaa tulla kutsusta, joten kai se kuulee :p.

Minä viettelen juuri rauhallista kotiuuttavuotta koirien kanssa, kun ei kotibileet pariskuntien seurassa kiinnostaneet. Koirat makaavat lattialla kaikessa rauhassa, eikä niitä hätkäytä se, että ulkona välillä raketit valaisevat taivaan ja pauke kuuluu. Ihanaa, että kukaan koirista ei ole paukuista moksiskaan, vaan ne voi päästää ulos pihalle silloin kun huvittaa, eikä tarvitse miettiä miten ne paukkuihin suhtautuvat. Voin vain kuvitella, kuinka kammottavaa olisi, jos koira olisi paukkuarka ja uusi vuosi olisi yhtä tuskaa.

Veljekset treenaamassa

Käytiin tänään hallilla Marin kanssa opettamassa veljeksille agilityn saloja. Tehtiin lyhyitä harjoituksia kontaktikapistuksella, verkkokepeillä, rimattomalla hypyllä ja putkilla. Putkilla harjoiteltiin poispäinkäännöksellä putkeen lähtemisiä. Kontaktikapistuksella käytin hyväkseni treenikaveria, joten Mari sai olla hihnan päässä kun itse liikuin hieman kontaktilta ohi tai jäin jälkeen. Verkkokepeille Orm pääsi ensimmäistä kertaa. Veli Roihu on niitä tehnyt ennenkin, ja sen vauhdikkaasta pujottelusta otettiin mallia. Hypyllä harjoiteltiin valssia, jaakotusta ja siivekkeen kiertoa. Molemmat veljekset suoriutuivat treeneistä varsin mallikkaasti. Taitavat olla aika nopeita oppimaan molemmat! Orm ei radalla hauku, mutta Roihu on ilmiselvästi ottanut äänitehosteisiin mallia Valolta ;).

Kiihko pääsi treenaamaan myös. Mari auttoi pussin kanssa, ja Kiihko menikin ihan mallikkaasti myös umpinaiseen pussiin, kun vinkusorsa oli perillä odottamassa. Pitää yrittää treenata pussia nyt useampaan otteeseen. Kiihko meni myös verkkokeppejä, jotka suoritettiin myös lyhyen radan päätteeksi. Tosi hyvin osasi hakea keppien sisäänmenon! Pitää alkaa nyt ottamaan verkkoja pois välistä vähitellen.

Raivo treenasi kontaktikapistusta ja keppejä niin, että palkka odotti edellä.

Tirillä juoksu

Tirin juoksu alkoi viime viikolla. En tiedä koska se varsinaisesti on alkanut, sillä verta en ole nähnyt missään, mutta torstaina kun tultiin Lägin mestiksistä, se alkoi työntämään takapuoltaan poikien nenän eteen jatkuvalla syötöllä. Tänään Raivo alkoi jo olla vähän kiinnostunut siitä, joten äitini haki sen luokseen. Toivottavasti juoksu ehtii loppua ennen Ahvenanmaan kisoja, ettei tarvitse jättää sitä pois sieltä.

Onnea ja menestystä kaikille vuodelle 2008!