Minulla on täällä tällä hetkellä melko rauhatonta. Bimin, Kiihkon, Raivon, Ormin ja Tirin seurana on nimittäin piskuinen Telma, joka mennä vipeltää ympäri kämppää. Telma tuli äidilleni viikoksi hoitoon, että se pääsee osallistumaan tulevana sunnuntaina pidettävään pentunäyttelyyn. Yöt se on nyt viettänyt minun luonani, sillä äitini ei raaski jättää sitä omien tyttöjensä  + Luigiin seuraan yövuorojensa ajaksi.

Telma on melkoinen pakkaus vajaan puolen vuoden ikäiseksi. Vaikka minä en ole sitä pahemmin sitten pentulaatikolta lähtemisen jälkeen nähnyt, se on ollut täällä luonani heti kuin kotonaan. Koko ajan se menee häntä heiluen ja joko kiusaa Ormia tai Kiihkoa tai sitten järsii puruluita. Ensimmäisenä iltana täällä se yritti jo ottaa koko paikan komentoonsa. Olin keittiössä laittamassa koirille ruokaa, suurin osa koirista tietenkin mukanani. Raivo hieman murisi toisille koirille, mitä se tekee aika paljonkin. Muut koirat eivät sitä ota todesta eivätkä noteeraa, mutta Telmaa moinen murina otti päähän - kauhealla ärinällä Raivon kimppuun ja Raivo lähtee ihmeissään pois keittiöstä. Kun murkinat oli saatu nautittua, Telmalle ja Tirille tuli epäselvyyksiä siitä, kumman vuoro oli nuolla kuppi puhtaaksi. Tiri hieman murahti Telmalle, joka taas vastaa kunnolla. Karjaisuni sai Tirin perääntymään keittiöön, räyhäävä Telma perässä. Onkohan se kotonakin yhtä hurja? ;) Jos se on yhtään tullut sukuunsa ja pääsee aikanaan kettua katsomaan, niin melkeinpä käy jo etukäteen kettua sääliksi, jos se vastaa ketun kähinään samanlaisella antaumuksella.

Itse asiassa Telma on kyllä oikein ihana pikkuneiti. Noita kahta episodia lukuunottamatta se on käyttäytynyt varsin mallikelpoisesti. Lenkillä se huitelee omia polkujaan Ormin ja Kiihkon perässä, mutta tulee silti aina säännöllisesti moikkaamaan minua häntä iloisesti heiluen, ennen kuin taas katoaa kauemmas. Yöt se on nukkunut sängyssä, kun en ole raaskinut laittaa sitä häkkiin yöksi. Tosin kuuden aikoihin aamulla olen sen joutunut häkkiin siirtämään, sillä sen pitää alkaa haukkumaan olohuoneessa majaileville ja liikehtiville pojille. Häkkiin se sitten rauhoittuu ja ollaan viimeinen tuntikin saatu aamulla nukuttua rauhassa.

Nyt se purkaa energiaansa sonnin sudin järsimiseen. Minun taas pitäisi laittaa kielet kiehumaan, että saadaan huomisiin treeneihin makupaloja. Melkoisen omituisiin ruumiinkappaleisiin sitä koirien kanssa joutuu tutustumaan...