Olin viime yön äitini luona, sillä meidän piti startata jo aamulla ennen kuutta kohti Äetsää. Aamulla pakattiin asuntoauto täyteen koiria, sillä turistitkin piti ottaa mukaan pitkän päivän vuoksi. Yöllä ja matkalla satoi välillä niin rankasti, että pelkäsin kaikkien jälkien merkkaamiseen käyttämiemme tarralappujen tippuneen puista. Kun päästiin Äetsään, ilma oli kuitenkin vallan mainio. Vasta kun oltiin tultu jäljiltä pois, alkoi taas sataa.

Pihlajamäen Sadun Liisa lähti omassa jälkiryhmässään toisena jäljelle. Kuulemma meni ihan hyvin eikä yhtään hukkaa tullut, mutta koska sillä oli kahdesta edellisestä kokeesta kakkostulokset ilman hukkia, ei uskallettu iloita kolmannesta voittajaluokan ykkösestä ja jälkivalion tittelistä ennen kuin tulokset luettiin. Lopulta kuitenkin kuultiin tulos, joka oli VOI1 / 47 p., joten Liisa on nyt Fin AVA Fin JVA Tupla-Täplän Lambeth Walk :).

Orm lähti oman jälkiryhmänsä viimeisenä. Odotukset eivät tosiaan olleet korkealla, sillä takana oli ainoastaan kaksi pika pikaa samalla viikolla tehtyä treeniä, joissa se ei suoranaisesti loistanut, vaikka jälkeä osasikin seurata. Kisassa se kuitenkin seurasi jälkeä tarkasti ja sujuvasti lähes kaadolle saakka. Juuri ennen kaatoa se säntäsi jonkun eläimen perään, ja kun naru nykäisi sitä tiukasti, se ilmeisesti paineistui ja alkoi sijaistoimintona pyörimään maassa ja menetti mielenkiintonsa jäljestämiseen. Lopulta se kuitenkin kehotuksesta jatkoi matkaa ja pääsi kaadolle, jonka toi tuomarille. Makuut se merkkasi hyvin ja laukauksensietokokeessa ei ollut mitään ongelmaa. Ormin tulos oli tänään AVO1 / 43 p. Melko hieno avaus mejäuralle, ja ihan hyvin siis bordercollielta metsästyskoirien jäljestämiskokeessa (joka nykyisin on avoin muillekin kuin metsästysroduille).

Opastamallani avo-luokan jäljellä ollut tolleri teki todella hyvää ja tarkkaa työtä, joten opastaminen oli helppoa. Se sai kotiinviemisiksi AVO 1:n 48 pisteellä ja vielä siirron VOI-luokkaan. VOI-luokan jäljellä ollut mäyräkoira kärsi päivän aikana yltyneestä tuulesta. Opastamani jälki oli päivän viimeinen, ja tuuli tosiaan yltyi koko päivän ajan. Tuuli siirsi jälkeä sen verran, että koira meni ohi kaikista makuista ja melkein kaadostakin. Katkokulmalla sille tuli hukka, joten se sai vain kakkostuloksen.

Mutta siis hyvä viikonloppu meillä, vaikka univelkaa taas tulikin eikä mitään muuta ehtinyt viikonlopun aikana tekemään kuin rämpimään metsässä tai istumaan autossa. Lisäksi kokeet oli hyvin järjestetty, maastot ja ihmiset mukavia, joten hyvä fiilis jäi.