Pitkästä aikaa sain itseäni niskasta kiinni ja treenasin maanantaina töiden jälkeen jokaisen koiran kanssa jotain pientä. Bim, Luigii, Raivo ja Kiihko tekivät siivekkeiden kiertoja ja kontaktikapistusta. Ormin ohjelmaan kuului kontaktikapistus ja eteenmeno targetille. Inspiraation treenaamiseen sain katsottuani vihdoin Janita Leinosen ja Jaakko Suoknuutin videon Pennusta mestariksi.

DVD on odottanut katsomista jo liki puoli vuotta, mutta ikinä ei ole tuntunut olevan sellaista rauhallista reilua puolituntista, jolloin olisi voinut täysillä keskittyä vain videon katseluun. Seuraavaksi pitää ottaa katseluun agilityn pohjoismaiden mestaruuskisoista kuvattu videomateriaali, jonka katsomiseen pitääkin varata sitten jo pidempi tovi. Onnistuisikohan ennen kesää?

Eilen olin vetämässä taas treenit minun ja Marin treeniryhmälle. Tällaista rataa treenattiin tällä kertaa:

1289527.jpg

Suurin juju tuossa treenissä oli se, että kun suoritetaan esteitä 5-9 ohjaaja liikkuu suunnilleen vihreää nuolta pitkin, ja kun esteitä 19-23, niin ohjaajan liikerata on suunnilleen oranssin viivan mukainen. Puomin ja A:n kontakteja ei siis päässyt varmistelemaan ihan viereen, vaan väliin jäi pari muuta estettä. Nuo liikeradat sen takia, että niiden avulla mahdollistetaan tulevien esteiden (este 9 ja este 23) suorittaminen mahdollisimman kivutta ja lisäksi saadaan suoritettua kuviot optimaalisella nopeudella ilman ylimääräisiä vauhdin hidastumisia.

Vaikka treenien veto tiistaisin tuntuu välillä tosi raskaalta, etenkin jos seuraavana päivänä on Vermo-päivä (töissä siis 7.30-23.00 kun lasketaan matkat mukaan), niin yleensä treenien jälkeen on kuitenkin tosi hyvä mieli. Eilisistäkin treeneistä sellainen jäi, vaikka mielestäni treenasimmekin vaikeita asioita, kun ottaa huomioon että osa ei ole vielä koskaan edes kisannut. Treeniryhmä on kuitenkin sen verran mukava ja he oppivat sen verran hyvin, että mukavaahan sellaisia on kouluttaa. Tosi usein (lähes joka treenien jälkeen) saa hämmästellä sitä, miten he kaikenlaisista ohjauskuvioista suoriutuvat. Itse jos joskus kokeilen niitä jälkeenpäin, niin ei suju sitten millään...

Treenien jälkeen jäin treenaamaan vielä Kiihkon ja Ormin kanssa. Äitini jäi onneksi apuohjaajaksi, joten pystyttiin treenaamaan esim. kontaktikapistuksella sitä, että itse menin kontaktilta kauemmas, pyörähdin kapistuksen ympäri jne. sillä aikaa kun koira nökötti kontaktilla hihnassa nameja syöden ja kehuja kuunnellen. Molempien kanssa treenattiin myös keinua (molemmat ensimmäistä kertaa, vaikka Kiihkokin on jo reippaasti yli kisaiän...), pussia sekä verkkokeppejä. Kiihko treenasi myös rengasta ja Orm eteenmenoa.

Molemmat koirat ovat ihanan reippaita! Kiihkokin lähtee mielellään tekemään esteitä, vaikka hallissa selkeästi taas olikin jotain hajuja, jotka kiinnostivat sitä kovasti. Ormia eivät hajut hetkauta (no, eihän se vielä 9 kk:n ikäisenä osaa edes nostaa koipea). Keinulla molemmat hieman menivät epäröiden, mutta kummallakin kuitenkin häntä kävi koko ajan ja namit maistuivat. Tuskin tulee ongelmaa kummankaan kanssa :). Nyt saavat opit hautua hetken ja sitten otetaan uudestaan.