Tänään oltiin illalla koirien kanssa ulkokentällä treenaamassa. Mukana olivat myös Hanna ja Raine. Tehtiin paria helpohkoa pätkää, missä pääsi treenaamaan kontakteja ja hypylle irtoamista.

Sanin kanssa ei mitään ongelmia, jopa poispäinkäännös onnistui :o. On se vaan helppoa, kun koira juoksee itse A:n alas asti eikä tarvitse kiinnittää siihen mitään huomiota, vaan voi itse vaan siirtyä seuraavalle esteelle koirasta välittämättä. Tahtoo samanlaisen A:n kontaktin muillekin koirille... Mitenköhän minä olen sen Sanille opettanut? Myös Nelson teki A:n samalla tavalla, enkä sitäkään mitenkään tietoisesti niin kouluttanut. Mystistä.

Raivo teki A:n ihan ok, mutta yrittää lähteä ilman lupaa. Vaatii treeniä ihan hitosti! Ongelma vaan on, etten millään raaski hinkata A:n pysäytyskontaktia, kun se ei tee koiran etuosalle kovin hyvää. Siitäkin syystä nuo kontaktit saisivat olla kuin Sanilla. Puomilla tai kontaktikapistuksella tuo kontaktin treenaaminen ei ole ainakaan Raivolle sama asia, joten tähän tilanteeseen paras (tosin ei täydellinen) ratkaisu löytyisi varmaan loivemmaksi säädettävästä A:sta?

Kikulla ei radoissa oikeastaan mitään ongelmia. Irtoaa, tekee kontaktit jne. Eikä ainakaan nyt treeneissä roiku lahkeissa.

Ormilla vähän samaa ongelmaa kuin Raivolla, eli tietää tarkalleen mihin pitää pysähtyä, mutta yrittää lähteä ilman lupaa. Takaaleikkauksissa, sylkkäreissä, poispäinkäännöksissä edelleen ongelmia, mutta saatiin tänään useampi onnistunut toisto. Treenattiin myös hypyille lähettämistä ilman että palkka oli odottamassa (palkka tuli minulta), ja irtosi ihan hyvin. Tällä kertaa jäi oikein hyvä mieli pikku-Orpulan treeneistä :).

Tänään oli palkkapäivä, joten kaikki piti tietenkin heti tuhlata laskuihin + kisamaksuihin. Orm ei pääse nyt sitten Stadi Gamesiin, kun mietin asiaa järjellä. Minun ei ole mitään järkeä tuhlata vähiä rahojani ja ilmoittaa sitä isoihin kisoihin, joissa nousunollia on jaossa vain muutamalle. Pitää ensin saada perusasiat (takaaleikkaukset jne.) kuntoon ja katsotaan sitten uudestaan. Lägin kisoihin sen kuitenkin ilmoitin, kuten kaikki viisi muutakin ei-vielä-(osa-aika)eläkkeellä olevaa.