Eilen oli Lägin kisat. Kakkosilla oli kaksi starttia, eli Lantti ja Tiri pääsivät radalle kahdesti. Ensin kisattiin Kari Jalosen tuomaroimalla hyppyradalla, joka oli mielestäni oikein kiva, joskin erityisesti medeissä huomasi, että nopean koiran olisi hyvä osata lähteä takaakiertoon vähän kauempaa. Tiri onneksi osaa sen, joten se teki tosi nopean nollan. Myös Lantti pääsi maaliin nopealla nollalla (2,5 s Tiriä hitaampi), joten otetiin kaksoisvoitto. Kolmanneksi tullutkin teki nollan, mutta hävisi Lantille n. kahdeksan kymmenystä. Molemmilla on pari hyppärinollaa jo ennestään, joten nousunollaa ei saatu. Myös kolmanneksi sijoittuneella oli nousunolla hyppäriltä jo hankittuna, mutta onneksi muita nollia luokassa ei nähty, joten ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että vei nousunollan jonkun toisen nenän edestä.

Tuomariharjoittelija Anne Viitasen agilityrata oli aika suoraviivainen, eikä erityisen vaativa. Juosta siinä kyllä sai niin ohjaaja kuin koirakin. Radan (näennäisestä) helppoudesta huolimatta nollia ei minikakkosissa nähty. Tirin sain jostain syystä ohjattua renkaasta ohi, minkä lisäksi se vielä tiputti yhden riman, joten me saimme radalta kympin. Aika oli ihan nopea kiellosta huolimatta. Lantin kanssa ongelmat tulivat kepeillä, joilta tuli ensin vitonen, sitten kosketusvirhe ja sen jälkeen Pampu loikkasi vielä A:lta järkyttävän loikan. Sen jälkeen en enää jaksanut vääntää loppuun, joten saatiin hylly. Virheistä huolimatta olin kyllä tosi tyytyväinen molempien rataan, sillä molemmissa oli erittäin hyviä kohtia: Tirin kepeillemeno oli loistava, Lantti taas korjasi puomille tosi hyvin, vaikka oli jo tulossa siitä ohi. Keinun molemmat tekivät hyvin ja Tiri teki hyvin muutkin kontaktit.

Kolmosissa minulla ei ollut kuin Sani. Sani teki luokan toiseksi nopeimman ajan, mutta puomilta loikattiin vitosen arvoisesti. Vitosella päästiin kuitenkin kolmansiksi. Voitto meni onneksi taas oikean rodun edustajalle, sillä Bimin lapsenlapsi Iina nappasi ensimmäisen nollavoittonsa ja sai näin AVA-kellon tikittämään.

Perjantaina treenejä vetämässä

Perjantaina olin hallilla vetämässä treenejä aiheena poispäinkäännös ja sylikäännös. Äitini treenasi Kikun kanssa, ja se menikin oikein hyvin. Toisen treenin, joka sisälsi poispäinkäännöksen ja backlapin, äitini meni Sanilla. Poispäinkäännös on Sanille kyllä tosi vaikea, mutta eipä sen kanssa sitä(kään) kauheasti ole treenattu. Backlap meni ihan ok siihen nähden, ettei sitäkään ole koskaan tehty.

Treenien jälkeen Orm ja Kiihko pääsivät kepeille. Molemmat pujottelivat 12 keppiä. Puoleenväliin asti molemmat menivät hyvin, mutta sitten alkoi tulla virheitä. Kädellä auttamalla ne kuitenkin pääsivät loppuun saakka. Orm pääsi kokeilemaan myös kohtaa, joka sisälsi backlapin, ja hyvin meni.

Sunnuntaina Inkoossa isänpäivää viettämässä

Minulle jäivät kisojen jälkeen Bim, Orm, Tiri ja Lantti. Raivo ja Kiku menivät äidilleni. Tyttöjen ja Ormin kanssa lähdettiin tänään päivällä Inkooseen isänpäivälounaalle. Koirat olivat innoissaan isäni ja veljeni näkemisestä, ja yrittivät tunkea näiden syliin jatkuvasti - myös pieni Orpula, joka sekin on varsinainen sylikoira.

Ruokailun jälkeen lähdettiin vielä pitkälle lenkille, vaikka ulkona alkoikin jo hämärtää ja satoi. Pelkäsin että minut ammutaan hirvenä, mutta onneksi metsästäjätkin taisivat olla isänpäivää viettämässä. Olin ajatellut käydä tänään vielä treenaamassa, mutta päivällä en ehtinyt ja illansuussa halli olikin sitten jo varattu. Pitää huomenna yrittää treenata Tirin ja Lantin kanssa ainakin kontaktikapistusta.