Meillä oli Lägin valmennusryhmän treeneissä kouluttajana Mikalahden Nanna, ja taas tuli eteen paljon asioita, joita pitäisi treenata... Treenien pääaihe oli "kuljettaminen", jonka eteen minun pitäisi kyllä tehdä varmasti paljon töitä vielä muidenkin kuin eilen treeneissä olleen Tirin kanssa.

Rata ei vaikuttanut mitenkään vaikealta, mutta kyllä meillä vaikeuksia riitti. Onneksi niitä riitti muillakin ryhmäläisillä. Tarkoitus oli kuljettaa koiraa vähän pidempiä matkoja, joiden varrelle mahtui myös ansaesteitä. Osa kuljetuksista meni ihan ok, osa sujui vasta tyylin kymmenennellä yrityksellä. Hyvin huomasi niin itsestäni kuin muistakin ohjaajista, että ohjaaja ei uskaltanut kuljettaa koiraa täysillä, vaan varmisteli ja hiljenteli, jolloin koira tietenkin ehti sinkoamaan milloin minnekin väärään suuntaan.

Tirin kanssa sain myös ohjeeksi liikkua itse kepeillä reippaammin. Tiri tällä kertaa todellakin pujotteli lujaa, ja minä taas junnasin perässä kuin liinoja kiinni pitäen, kun en luottanut siihen. Tirin kanssa pitäisi kyllä paneutua myös sen rauhoittamiseen. Se käy niin kierroksilla radalla, että esim. kepeillä sillä välillä vaan keskittymiskyky ei enää riitä niiden suorittamiseen. Lisäksi olen aivan varma, että se jatkuva räksyttäminen radalla syö sen vauhtia - tai sitten ei.

Toivottavasti saadaan Nanna vielä uudestaankin kouluttamaan, eikä hänellä mennyt hermot toheloiviin ohjaajiin ja räksyttäviin koiriin (niitä on muitakin kuin Tiri...).