Eilen oli Lägin kisat, ja tämän kesän kisakausi tuli korkattua. Tirin kanssa lupasin ottaa nollavoiton, mutta ei sitten ihan siihen päästy. Se jäi lähdössä ihan hyvin odottamaan paikoilleen, mutta ihan riittävän pitkään sen pokka ei pitänyt, vaan se tuli ekan hypyn ohi minun luokseni. Sen jälkeen tuli vielä kepeiltä vitonen, yhdeltä hypyltä kielto ja joku kontaktivirhe. Koska osallistujia luokassa oli vain neljä, päästiin 20 vp:stä huolimatta palkinnoille.

Luigii meni medi2:ssa Pihlajamäen Miran kanssa radan puhtaasti läpi, mutta yliaikaa tuli aika paljon. Mini3:ssa Mira sai ohjattavakseen Zoran, joka sai radalta kaksi kieltovirhettä, renkaalta ja kepeiltä. Tuloksiin on tosin merkitty vain toinen kielto ja vähän yliaikaa. Yliaika johtui puhtaasti noista kielloista, muuten Zora meni oikein mukavaa vauhtia.

Raivon ja Sanin kanssa saatiin hylyt. Raivo meni tosi hyvin noin puoleen väliin rataa, mutta sitten se loikkasi A:lta (!, ekaa kertaa ikinä saatiin kontaktivirhe A:lta), mistä minä hämmästyin niin, että seuraava välistävetokohta meni täysin läskiksi. Sanin kanssa eka virhe tuli kepeillemenosta, kun ohjasin sen tokaan väliin. Sen jälkeen tuli vielä varmaan loikka puomilta, ja tehtiin loppurata nopeimman kaavan mukaan.

Onneksi kisoissa muilla parsoneilla meni vähän paremmin. Medi1:ssä Pihlajamäen Satu otti Luigiin lapsenlapsenlapsen Oskun kanssa nollan ja nousi kakkosiin. Kakkosissa he pääsivät myös heti palkintopallille, tosin tällä kertaa vitosella. Sanin ja Luigiin lapsi Penni voitti mini3-luokan, Mira ja Poppana olivat kolmansia. Medeissä voitto meni parson Konstalle, Satu ja Liisa olivat kolmansia ja ottivat viimeisen SM-nollansa. Myös minun ja Marin treeniryhmäläiset tekivät hienoja ratoja, joten siitäkin sai olla iloinen :).

Muitakin ilonaiheita viikonloppuun löytyi, kun Zoran tyttäret menestyivät tahoillaan. Irkku otti luolilta A-tuloksen ja siitä tuli nyt myös käyttövalio aiemman muotovalion lisäksi. Irkun sisko Iita oli Joensuun näyttelyssä ainoa, joka sai ERIn, joten siitä leivottin ROP ja se sai tietenkin myös toisen sertinsa. Iitan tytär Telma oli samassa näyttelyssä ROP-pentu.

Meillä olisi ollut tänään Ormin kanssa pk-tottis, mutta jätin sen väliin, kun tajusin, että seuraava vapaa iltani on 1,5 viikon kuluttua torstaina. Tänään piti yrittää siivota ja rakentaa oma A-este, mutta ei sitten ehtinytkään, kun päiväunien jälkeen lenkki koirien kanssa venähti 2,5 tunnin mittaiseksi. Sain naapurin hevosihmiseltä alueen kartan, johon hän oli piirrellyt hyviä lenkkipolkuja, ja käytiin niitä testailemassa. Yllättäen hieman eksyttiin, joten rämmittiin sitten metsässä vähän pidempään kuin piti. Nyt pitää laittaa kone kiinni ja käydä nukkumaan. Jos vaikka kerrankin saisi arki-iltana ihan yhdeksän tunnin yöunet, ettei tarvitse huomenna nuokkua töissä ja yrittää väkisin pitää itseään hereillä.