Kylläpä aika rientää nopeasti ;). Työt ovat jatkuneet yhtä soittoa marraskuun puolivälistä asti, huhti-toukokuun vaihteessa ehdin vaihtamaan työpaikkaakin (mikä tarkoittaa sitä, ettei ole päivääkään kesälomaa...). Työ ja nimenomaan (minulle) pitkä työmatka sekä ruuhkassa ajelu vie mehut kyllä niin totaalisesti, ettei pakollisten koirajuttujen ja punttisalilla käynnin lisäksi energiaa riitä muuhun kuin päiväunien ottamiseen.

Treenaamaan ei kauheasti ole ehtinyt, kisaamaankin aika hintsusti. Sen verran kuitenkin, että Raivolle sain nollat kasaan SM-kisoihin. Muille en niitä oikeastaan edes yrittänytkään saada kasattua.

Ormin piti osallistua ensi vkonloppuna SM-kisoissa Lägin joukkueeseen, mutta se nyt jää sitten väliin. Hieroin sitä perjantai-iltana epävirallisten kisojen jälkeen, ja sormeni upposi sen ihon sisälle. Tarkempi tutkiskelu kertoi, että sillä on toisen etujalan takana rintakehässä n. 4 cm läpimittainen pyöreä reikä, josta näkyivät rintalihakset. Päivystävällä eläinlääkärillä oli sen verran hevos- ja lehmäkeikkaa, että hoitoon pääsimme vasta seuraavana päivänä klo 13 aikoihin. Ormilta sitten ajettiin karvat reiän ympäriltä (ilman rauhoitusta tms., oli oikein kiltisti paikallaan) ja eläinlääkäri piti vammaa pahana.

Orm sai sitten kevyen rauhoituksen sekä puudutusainetta vamman ympärille. Koska vamma oli tullut jo useampia päiviä aikaisemmin, piti haavojen reunoja availla, että saadaan ne tarttumaan toisiinsa taas kiinni. Pyöreän reiän lisäksi vammakohdassa oli n. 10 cm pitkä ihon ja nahan välissä kulkeva ontelo. Todennäköisesti vamma on syntynyt keppiin törmäämisestä, mutta mitään kepin kappaleita ei ontelosta löytynyt. Onni on, että keppi tms. on mennyt ihon ja lihasten välissä eikä ole uponnut sisäelimiin.

Äidin kanssa meillä ei ollut aavistustakaan, koska ko. vamma on syntynyt, sillä Orm on ollut täysin normaali koko ajan. Kun asiaa pohdittiin tarkemmin, todettiin että se on todennäköisesti tapahtunut keskiviikkoiltana, jolloin Orm, Kiihko ja Hirmuinen olivat juosseet päättömästi metsään.

Kauheinta asiassa on se, että asiaa ei ole Ormista mitenkään huomannut. Se ei ole vuotanut verta, se on sellaisessa paikassa, ettei sitä ole karvojen seasta huomannut ja Orm on ollut aivan normaali koko ajan. Vielä kauheampaa on se, että se oli torstaina treenaamassa agilitya ja perjantaina meni epävirallisissa kisoissa kaksi rataa - ja koko ajan sillä on ollut se iso reikä siellä rinnassa. Ja minä vielä olin tyytyväinen siitä, että se hyppäsi niin hyvin... Ei kyllä ole mikään ihan pehmo hurtta...

Muitakin toipilaita meillä on, sillä Lantilta poistettiin toinen silmä linssiluksaation takia. Se on nyt pönttö päässä ollut jo tovin ja silmästä tulee dreeni, mitä pitää vetää ulospäin sentti päivässä. Ensimmäistä päivää lukuunottamatta se on ollut erittäin pirteä ja iloinen, joten ei sitä kaiketi tuo asia millään haittaa. Toivottavasti toinen silmä pysyy kunnossa vielä pitkään.