Tänään mentiin koirien kanssa agilitykentälle nauttimaan kauniista sunnuntaipäivästä. Kaikki pääsivät treenaamaan ja into oli kova. Kaikkien kanssa otettiin yhtä kolmen hypyn ja putken sarjaa, jossa treenattiin jaakotusta ja saksalaista. Bimillä oli jaakotuksessa eniten vaikeuksia, mutta eipä sen enää tarvitse uusia temppuja oppiakaan :p.

Raivo oli tänään tosi innokas ja oikein nimensä veroinen. En tiedä mikä sillä eilen oli, ettei se ollut ollenkaan samanlainen. Nyt siitä löytyi taas sitä entisaikojen menoa. Toivottavasti löytyy jatkossakin :). Väkisinkin tulee mieleen, että oisko kaksi yötä (eilisiä treenejä edeltävä ja seuraava) BOT-takki päällä vaikuttanut jotenkin? Raivon kanssa otettiin juoksu-A:ta, jolla käytin ponnareina pituuden kappaleita, kun putkenpuolikkaita ei kontissa ollut. Pituuden kappaleet suoriutuivat tehtävästään itse asiassa tosi hyvin. Raivo vaan tällä kertaa jostain syystä joka kerralla tarjosi pysäytystä, mitä ei ole A:lla aikoihin enää tarjonnut (kuin pyydettäessä). Omituista. Otettiin myös kepeille sisäänmenoja, ja omituista kyllä, avokulmat onnistuivat tosi hyvin, suljetusta kulmasta haki kakkosväliä.

Tirin kanssa keskityttiin paikallaoloon. Päätin, että enää en sen huutamista ja paikallapysymättömyyttä jaksa, joten aika kovallakin äänenpainolla sitä komensin, vaikka joskus se meneekin meillä kilpaa huutamiseksi. Tiri kuitenkin uskoi vahvaa sanomista ja pysyi paikallaan, josta pääsin sen useampaan kertaan palkkaamaan. Se jopa pysyi hetkittäin ihan hiljaa, kun komensin sitä riittävästi. Lepsuilu on nyt siis ohi ja näin jatketaan. Tirikin pääsi myös juoksu-A:lle ja kepeille.

Kiihko teki kolmen esteen hyppysuoraa eteenlähetyksenä sekä verkkokeppejä, kuten Ormikin. Orm järsi taas yhden hihnan poikki, mistä hiillyin sille aika pahasti. Kun vein sen takaisin konttiin kiinni, se näytti hetken siltä, että saattaa jopa puraista minua. Ei purrut, kuin vasta sitten kun lähdin takaisin treenaamaan Tirin kanssa. Nyt on kädessä hampaanjälki. Orm on sikäli erikoinen, että se käy itse asiassa aika kuumana tuolla radan reunalla ja radalla, muttei näytä sitä samalla tavalla kuin terrierit. Se ei räkytä eikä revi hihnaansa (vaan järsii sitä äänettömästi). Orm oli tosi innokas ja kepitkin menivät vauhdilla, joten saadaan kyllä Roihun etumatka kiinni :).

Treenien jälkeen mentiin taas pitkälle lenkille. Tiri ja Kiihko tapansa mukaan polskivat kaikissa mahdollisissa lätäköissä. Orm pitää niille seuraa, mutten ole sen kyllä vielä nähnyt ihan oikeasti uivan.

1483901.jpg

1483895.jpg

Raivokin on käynyt jossain uimassa:

1483892.jpg

Sitä yrittää aina ottaa koirista vain edustavia kuvia, mutta aina se ei onnistu. Tässä kuva koirasta, joka ei ole mustakorvainen westie, ei sekarotuinen, ei lammas, vaan IOP (Ihan Oikea Parson), joka on jopa ERInomaiseksi luokiteltu kahden ulkomuototuomarin toimesta:

1483897.jpg