Viime viikosta meni kaksi päivää Somerolla paimennuskurssilla Ormin kanssa. Oltiin aloittelevampien koirien (ja ohjaajien) koulutuksessa Lotta Fornstedtin ohjauksessa.

Ensimmäisenä päivänä treenattiin ensin mukavilla nuorilla lampailla, jotka liikkuivat hyvin mutta eivät liikaa. Treenattiin ihan peruskuljetusta sekä sitä, että koiran piti lähestyä lampaita ohjaajaa kuunnellen eikä omatoimisesti niille rynnäten. Oli muuten melko haastavaa ;). Toisella kierroksella oli vähän vaativammat, isommat ja kovasti liikkuvat lampaat, joilla näytimme yleisölle sen, mitä paimennus voi pahimmillaan olla... Minä liikuin koko ajan väärän suuntaan, Orm juoksi kuin hullu jne. Kolmannella kierroksella palattiin takaisin ensimmäisille lampaille, ja peruskuljetus sujui meiltä oikein hyvin.

Toisena päivänä treenattiin taas sitä rauhassa lähestymistä sekä meille aika lailla uutena asiana poispäinkuljetusta. Ei meinannut sujua sitten millään, mutta nyt meillä on hyvät eväät asian treenaamiseen täällä omilla lampailla. Ensimmäisenä päivänä vain sujuvasti kuuntelin ruotsia, mutta toisena päivänä oli jo rohkeutta puhumiseenkin, joten päivästä sai entistäkin enemmän irti. Kokonaisuudessaan kurssi oli oikein antoisa ja seura mukavaa :).

----

Perjantaina Satu, Mari ja Hanna treenasivat täällä meillä, mutta meiltä jäi Ormin kanssa treeni väliin, kun minun piti valmistautua iltaa varten kynsiä laittamalla... (asiat tärkeyjärjestykseen siis)

----

Viime viikolla kävin maanantaina treenaamassa agilitya, keskityttiin lähinnä kontakteihin. Maanantaina, torstaina ja tänään käytiin koirien kanssa poimimassa mustikoita, mutta ovat ne vähän tylsää seuraa, kun tulevat aina istumaan parhaimpien mustikkapuskien päälle. Perjantaina Hirmuinen kävi saamassa 16 viikon rokotukset, ja oli jälleen oma reipas itsensä, joka ei mitään pelännyt.