Perjantai-iltana käytiin koirien kanssa lenkillä talon takana olevassa metsikössä. Katselin, että sinne on taas ilmestynyt uusi kaatunut puu, jonka juurakko muistuttaa erehdyttävästi hirveä. No, se olikin ihan oikea hirvi, jolla oli vasa mukanaan. Minulla ei onneksi ollut mukana kuin Bim, Raivo ja Kiihko. Raivo ei tuollaisten perään uskalla lähteä, Bim ei niitä kuullut eikä haistanut (tuuli väärästä suunnasta) ja Kiihko ei sitten itsenään lähtenyt kuin vähän matkaa niiden jälkiä pitkin. Tällaisissa tilanteissa aina kiittää sitä, että Bimin kuulo on mennyt niin heikoksi :).

Eilen oltiin treenaamassa koko lauman kanssa. Bim teki tas jotain pientä. Raivo treenasi hyppytekniikkaa, mitä sen kanssa pitäisi treenata kyllä vielä paljon useamin. Aina kun se on kisoissa vähän epävarma, tekniikka kärsii. Sen lisäksi treenattiin A:n kontaktia ja takaaleikkausta kepeillä. Kiihko pääsi verkkokepeille, A:lle ja hyppyneliöön.

Tiri pääsi kepeille, puomin kontaktille ja hyppyneliöön. Tiri joutui käyttämään kovasti pientä päätään, sillä treenattiin kontakteja ja keppejä niin, että palkka odotti niiden päässä, mutta ne sai vasta kun teki juuri oikein. Aluksi se meinasi koko ajan vain karata palkalle, mutta lopulta näki, kuinka sen pienet aivot tekivät töitä ja se malttoi tehdä sen, mitä siltä vaadittiin. Lantti pääsi kepeille, joiden sisäänmeno on sille kyllä vaikea kovasta vauhdista itsenäisesti haettavaksi. Lisäksi tehtiin hyppyneliötä. Orm pääsi verkkokeppejä treenaamaan sekä tekemään tekniikkatreeniä hypyillä. Lisäksi se otti hypyillä eteenmenoa.

Treenaamaan pääsi myös kotia etsivä Pietu. Pietu on nyt ollut viikonlopun äidilläni, ja pitihän minun tietenkin kokeilla, miten se agilitykentällä menee. Hyvin se motivoitui niin leluista kuin nameista, ja oli muutenkin oikein innokas. Tehtiin putkea, keppejä (osaa hyvin pujotella) ja hyppyneliötä. Siinä olisi kyllä mukava agilitykoira jollekin :).

Tänään oltiin pitkällä metsälenkillä. Lopetin päästäni kaivamieni hirvikärpästen laskemisen numeroon 15, mutta varmaan kolmisenkymmentä niitä olen hiuksistani tänään onkinut. Kuinkakohan monta niitä vielä tuolla hiusten joukossa möyrii?