Tänään meillä oli Sanin ja Raivon kanssa kisakauden avaus Kirkkonummella. Sanihan kisasi jo Ahvenanmaalla, mutta silloin puikoissa oli lainaohjaaja Mari. Minunkin kisakauteni periaatteessa avautui tänään, sillä Ahvenanmaan yhtä starttia per päivä ei nyt edes kisaamiseksi voi kutsua.

Tulostaso ei tänään päätä huimannut. Tuomari Eija Berglund oli tehnyt radat, joilla joutui tekemään takaakiertoja, pakkovalsseja ja ohjaamaan koiraa. Ihan mukavia ratoja, mutta meille vähän haastavia pitkän tauon jälkeen. Pitäisi varmaan treenata Raivon ja Saninkin kanssa välillä jotain muuta kuin kontakteja... Ekalla radalla Sani ei tehnyt virheitä, mutta aikavirhettä tuli reilut kolme sekuntia. Sillä sijoituttiin liki 50 koirakon joukossa sijalle 5. Ainostaan luokan voittaja (parson Mimmi) meni alle ihanneajan - sekin niukasti. Raivolle tuli samalla radalla hylly jo kakkosesteellä. Se varasti lähdössä (ei kuulu tapoihin normaalisti) ja ehti hipsimään ykkös- ja kakkosesteiden väliin ennen kuin huomasin. Kakkoselle olisi pitänyt tehdä pakkovalssi, mutta Raivo sitten hyppäsi sen väärään suuntaan.

Toiselta radalta Sani sai hyllyn. Ensin en suoristanut sitä riittävästi ennen radan toisena esteenä ollutta puomia, joten se tupsahti puomille vatsalleen. Ilmeisesti siitä hämäännyin sen verran, että olin puomin kontaktilla sen verran myöhässä, etten saanut sitä enää takaakiertoon suoraan edessä olleelle seuraavalle esteelle. Raivo meni radan muuten hyvin, mutta kepeillä onnistuin törkkäämään sen aloittamaan ne väärältä puolelta. Muuten ihan ok rata, vaikka lopussa tulikin melkoinen vekki, kun R oli menossa ihan väärälle esteelle.

Kolmannella radalla sitten molemmat hyllyttivät: Sani kolmannella ja Raivo neljännellä esteellä. Kolmas este oli putki, joka meni A:n ali. Ajattelin olevani sen verran nopea, että otin vähän pidemmän, mutta putkeen menon kannalta mielestäni loogisemman reitin. Sani posotti tietenkin A:lle, kun en riittävästi vetänyt sitä putkeen päin. Raivon sain flipillä hienosti putkeen, mutta jäin siinä sen verran jälkeen, etten enää ehtinyt saada sitä oikein seuraavalle esteelle, vaan se hyppäsi viereisen esteen. Vauhti oli kuitenkin kohdallaan, joten tosi tyytyväisenä sai poistua kisoista.

Kisojen jälkeen käväisin pikaisesti kaupassa ostamassa syötävää ja isäni luona kävelyllä, sitten hallille treenaamaan Ormin kanssa. Savikon Sepolla oli mukavia treenejä, treenattiin mm. serpentiiniä, mitä on kyllä kieltämättä tullut treenattua aivan liian vähän. Orm meni kuitenkin ihan hyvin niin sen kuin muutkin harjoitukset. Pussia ja keppejä treenattiin toisella puolen itsenäisesti, ja niissäkin se on vähän kehittynyt. Ehkä minä sen nyt kisoihin ilmoitan, etteivät Mari ja Roihu saa liikaa etumatkaa kisojen suhteen ;).

Tänään on päätä aina ajoittain jomottanut kohdasta, missä minulla on se sunnuntaina tullut vekki. Toivottavasti ei ole mätää kertymässä päänahan alle...