Tänään olin äitini luona leikkimässä lihanleikkaajaa. Lajittelin hirven lihoja ja luita pakastettaviksi, keitettäviksi ja jauhettaviksi. Jauhamaan niitä en joutunut, sillä äidin lihamylly ei ollut luodinkestävä ja hajosi edellisenä iltana. Huomasin itseni myös melkoisen taitavaksi kirveenkäyttäjäksi katkoessani luita kirveellä.

Kiihkokin oli eilen hieman verisissä puuhissa, sillä se katosi lenkillä Tirin kanssa sillä aikaa kun pysähdyin juoruamaan puhelimeen. Tiri tuli puhelun päätyttyä takaisin, mutta Kikua ei näkynyt. Palasin n. 50 m takaisin päin, jolloin kaikki koirat Ormia lukuunottamatta syöksyivät luolaan. Hirmuinen tuli onneksi aika pian takaisin maanpinnalla käymään ja sain napattua sen hihnaan. Hetken kuluttua tuli kurkkimaan Tiri, jonka sain myös hihnaan. Raivo ei yllättäen kutsuista huolimatta tullut pois luolasta, joten jätin sen ja Kiihkon sinne ja lähdin takaisin autolle. Raivo sai meidät kiinni vähän ennen autoa, mutta Kikua odotettiin autolla sitten puolisen tuntia. Muilla ei ollut mitään jälkiä, mutta Kikulla oli toisessa poskessa aika paha turvotus ja hampaanjäljet.

Kaikki pääsivät äitini luona suihkuun. Kiihko jäi nyt taas myös sinne, kun äidin hoitokoirat palasivat takaisin omiin koteihinsa. Nyt on kyllä huomannut, että tämä neljä koiraa on ihan sopiva määrä, viides vaikeuttaa jo suunnattomasti esim. (hihna)lenkeille lähtemistä.