Tänään oli Lägin järkkäämä Jaakko Suoknuutin koulutus. Koiraksi otin tällä kertaa Ormin. Rata ei ollut kuin 23 estettä pitkä, mutta me teimme sitäkin pienissä pätkissä. Heti alussa treenattiin backlap sujuvaksi. Sitten otettiin pieniä pätkiä, joissa Jaakko palkkasi Ormin. Saatiin taas vahvistusta sille, että meidän perusongelma on se, ettei Orm tee rataa esteiden takia, vaan minun (ja lelun) takia. Eli pitäisi saada sitä hakemaan ja haluamaan niiden esteiden suorittamista sen sijaan, että siitä on kiva juosta radalla kanssani (ja vierelläni) ja sitten saada siitä palkka. Eli estehakuisuutta vielä paljon lisää. Onneksi Hirmuisen kanssa olen aloittanut treenaamisen nimenomaan esteiden hakemisesta.

Hirmuinen pääsi myös treenaamaan. Otettiin pussia ihan uutena esteenä. Mira auttoi nostamalla pussin kangasta, ja Hirmuinen menikin pussiin varsin sujuvasti. Otettiin taas myös keinua, silläkään ei ongelmia. Puomin kontaktia treenattiin myöskin. Samalla saatiin myös vähän häiriöharjoitusta, sillä samaan aikaan treenaamassa olivat Hirmuisen hyvät ystävät Greta ja Rinca. Esteet tuntuivat kaikkia kiinnostavan enemmän kuin kaverit :).

Raivo pääsi taas hinkkaamaan puomin kontaktia. Tirin kanssa otettiin irtoamista pussiin, hypylle ja renkaalle. Ihmetystä aiheutti se, että renkaalla sillä oli aluksi ongelmia ponnistuspaikan kanssa. Aiemmin ei ongelmia ole ollut, joten tuli fiilis, että nuo ponnistusongelmat johtuivat vain siitä, että itse seisoin täysin paikallani kun lähetin sen renkaalle. Taisi olla sille aivan uusi tilanne, ja siksi pasmat menivät sekaisin.