Lauantai meni Riihimäellä kisatessa. Tiri pääsi kahdelle radalle, Sani yhdelle.Raivo oli ilmoitettu myös, mutta sen jätin pois, kun säästelen sitä SM-kisoihin. Se on välillä näyttänyt vähän siltä, kuin ontuisi toista etusta, mutta mitään varsinaista vikaa siitä ei ole löytynyt. Pitää katsoa, startataanko SM:eihin vai otetaanko suosiolla tähtäimeksi MM-karsinnat. Tiistaina on aika Piiralle, joten sen jälkeen voidaan olla vähän viisaampia.

Tirin osallistuminen oli vaakalaudalla myös, sillä se kävi perjantai-iltana eläinlääkärissä, koska vatsa oli turvonnut, silmät eivät pysyneet auki ja se oli tosi apaattinen. Se kuvattiin ja eläinlääkäri tutki sen, mutta oikein mitään syytä kivulle ei löytynyt. Eläinlääkäriltä saatiin sitten ohjeeksi antaa parafiiniöljyä ja jotain mahanhoitoainetta. Autossa se sitten pyöri kivuliaana, kunnes oksensi varmaan 10 litraa vettä. Se on tietenkin hörppinyt vettä lammessa polskiessaan, ja kun vettä on tarpeeksi masussa, ei olo ole enää kovin hyvä. Illalla se oli jo sitten ihan normaali eikä ollenkaan huomannut, että se oli kipeä ollenkaan. Koska se ei saanut mitään dopingaineita ja olo tosiaan oli hyvä jo heti illalla, päätettiin startata kisoihin.

Ensimmäiseltä radalta saatiin Tirin kanssa 20 virhepistettä: eka rima, kaksi kieltoa hypyiltä ja A:n alastulo. Kaikki virheet johtuivat aika lailla minun hosumisestani. Toisella radalla virhepisteiden määrä puolittui: taas tuli yksi kielto (en vetänyt Tiriä hypystä yli vaan liikkeelläni ohjasin ohi) sekä keppien sisäänmeno. Molemmat taas täysin minun virheitäni.

Sani starttasi ainokaisenani kolmosluokan radalle, joka oli kyllä minun mieleeni vähän turhan helppo. Siinä oli aika paljon vain sellaista suoraan juostavaa, mikä Sanin tyyppisen koiran kanssa tuntuu vähän turhauttavalta jo rataantutustumisessa, kun tietää, ettei se niille ihan kaikkein tykimmille pärjää suoranopeudessa. Virheittä ei silti selvitty, vaan kämmäsin siinä radan ainoassa vaikeammassa kohdassa. Saatiin puomin ylösnoususta vitonen, kun en saanut Sania kääntymään vinosti lähestytylle puomille. Muuten meni ihan ok, paitsi yhdellä hyppysarjalla se irtosi jonnekin ihan väärään suuntaan.

Tänään oli parsoneiden agirotutreenit Lohjalla. Niiden jälkeen päästiin itsekin vähän treenaamaan Ormin ja Kikun kanssa. Ormi hyppi vähän maksihyppyjä ja treenasi keppejä, Kiku pääsi keppien lisäksi pussiin, joka ei sillä vieläkään meinaa sujua. Lisää treeniä...