Miten voi ihmisen elo kulua näin nopeaan tahtiin? Aika kuluu niin nopeaan, ettei perässä pysy.

SM-kisat olivat ja menivät. Joukkueradalta Sanille vitonen (vedin sen itse hypystä ohi), Raivolle hyl (sinkosi keinulta edelleni, esteestä ohi ja putkeen). Maksien joukkuerata oli melkoisen haastava, mutta olin päättänyt tehdä lainakoira-CPU:lla nollan. No, päästiin me jonnekin esteen nro 5 tietämille asti ;). Oli kyllä oikein miellyttävä tuttavuus, juuri sellainen kuin minun mieleiseni agilitykoiran pitää ollakin - tykittää täysillä ja valitsee esteet itse, jos ohjaaja ei ehdi seuraavaa estettä sille tarpeeksi ajoissa kertomaan. Ruutin kanssa päästiin muutamaa estettä pidemmälle, mutta sitten tuli senkin kanssa hylky. Että se niistä joukkueradoista.

Minien eka yksilörata oli kanssa mielenkiintoinen. Harvoin olen rataantutustumisessa täyttä aikaa, mutta nyt olin ja veivasin rataa mielessäni vielä kahden muunkin rataantutustumisryhmän ajan. Periaatteessa radan olisi pitänyt olla Raivolle ihan sopiva, mutta meidän kuviot hajosivat siihen, kun olin jo alkuradasta suuntaamassa liian pitkälle yhden hypyn ohi, eikä siitä sitten päästy takaisin rytmiin. MM-karsinoissa ei tänä vuonna sitten oltukaan, vaikka nollavoitto ja tupla löytyivätkin.

Agirotuviikonloppu oli helteinen, mutta tulostaso ei häikäissyt. Lauantaina taisi tulla Raivolle ja Tirille pelkkiä hylkyjä. Kiku taisi saada tuloksen (huonon sellaisen). Tosin Kikun vauhti oli ihan kiva, joten positiiviset fiilikset jäi radasta, sillä radalta tulleet kiellot johtuivat nimenomaan siitä, etten ehtinyt sitä tarpeeksi hyvin ohjaamaan. Tirin jätin la vikasta kisasta pois, ja Sani jäi myös pois lauantailta. Sunnuntaina meni joukkuekisoissa sitten onneksi vähän paremmin. Kiihko joutui varakoirana radalle, mutta meni oikein hienosti, vain 5 vp. tuli kiellosta renkaalta. Tiri meni radalla oikein lujaa parin virheen kera. Raivo oli varakoirana lainaohjaajan kanssa Pelleparsoneissa ja teki yhden hylyn (bongasi putken), mutta muuten meni oikein hyvin (teki mm. hyvät kontaktit).

Sani pääsi radalle minimöllijoukkueen kisaavana vahvistuksena. Koko joukkue meni oikein hienosti ja sijoitus oli lopulta neljäs. Radalla olleiden keppien suorittamistavassa jäi vähän jossiteltavaa, eli jos olisi vain vetänyt suoraan kaikkien (paitsi Sanin) kanssa kepeistä ohi, olisi sijoitus saattanut olla korkeampikin. Medimölleissä pääsin radalle Torin kanssa. Torppa teki puhtaan radan. Olipa ilo ohjata niin hyvin opetettua koiraa :).

Äidillä oli hyvät menestymissaumat joka luokassa. Harmi vaan, että kaikkien kanssa tuli hylly :). Etenkin Ormin kanssa olisi ollut oikeinkin hyvät mahdollisuudet tehdä nollarata, mutta yksi askel väärään suuntaan vei Ormin väärään aikaan A-esteelle.

Paimentamassa ollaan käyty Ormin kanssa nyt muutama kerta. Se ei ole kertaakaan yrittänyt purra lampaita! :) Muuten on kyllä vielä paljon opiskeltavaa, mutta jotain edistystä on ainakin tapahtunut. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen siihen joka kerta.

Uimassa ollaan käyty vähintään 4 krt viikossa. Tirihän ei muuta tekisikään kuin uisi kaiket päivät, joten sitä ei tarvitse veteen houkutella. Raivo tulee houkuttelemalla aina pari kertaa uimaan silloin, kun itse olen myös uimassa. Orm ei tule veteen jos minä olen siellä, mutta kepin perässä sekin suostuu hyvin uimaan (kunhan Tiri on kiinni eikä lähde kepin perään sen kanssa yhtä aikaa). Hirmuinen oli muutaman viikon juoksun takia äidilläni evakossa, mutta toissapäivänä sekin pääsi uintireissulle. Pari kertaa se tipahti vahingossa uimaan, mutta ihan vapaaehtoisesti se ei uimaan mene. Ennemminkin se keskittyy rannalla huutamiseen (mieli tekisi, mutta kun ei millään voi lähteä uimaan).

Tänään aamulla herättiin koirien kanssa kamalaan ukkoseen, joka kesti pitkään. Lopulta oli pakko sulkea makuuhuoneen ikkuna, kun en itse saanut kunnolla nukuttua siinä jyrinässä. Koirista kukaan ei korvaansa lotkauttanut. Ihania viilipyttyjä!