Tänään käytiin kentällä treenaamassa Marin + Roihun ja Hannan + Rainen kanssa. Minä treenasin Ormin, Kikun ja Tipin kanssa. Treenisää ei ollut kovin mukava, sillä sade kääntyi välillä ihan rännäksi, ja vaikka sadetakki pitikin yläkropan kuivana, niin käsien kautta pääsi kylmyys iskemään.

Tehtiin ensin yksittäisinä esteinä keinua ja keppejä. Kikulla ja Ormilla on molemmilla vielä keinulla treenattavaa, sillä kumpikin alkaa hiljentämään liian aikaisin. Kepeillä Kiihko oli hämmästyksekseni etevämpi kuin Orm. Orpula ei meinannut selvitä kuudesta kepistäkään, kun taas Kiihko meni melkoisen hyvin ihan 12 keppiäkin.

Seuraavaksi tehtiin vauhtiympyrää. Esteiden omatoimista hakemista ja eteenmenoa ei koskaan tule treenattua liikaa, ja vauhtiympyrällä pääsee niitä molempia treenaamaan. Orm meni ympyrän tosi hyvin. Kiihkolla oli hieman vaikeuksia putken jälkeisen hypyn hakemisessa. Tiristä huomaa selvästi, että se on kaikkein vähiten treenannut tällaisia juttuja, sillä oli vaikeuksia esteiden hakemisen ja jopa putkiin irtoamisen kanssa. Pitäisi treenata Tirin kanssa paljon enemmän...

Yleensä en pahemmin treenaa yhdenkään koiran kanssa maksimihyppykorkeuksilla, mutta tänään treenattiin ympyrällä niin, että Kikulla oli useampi hyppy medien maksimikorkeudessa ja Orpulalla maksien maksimikorkeudessa. Pakko kai niitä maksimihyppyjäkin on välillä hyppyyttää, ettei tule sitten kisoissa vaikeuksia. Tänään ei ainakaan kummallakaan ollut hypyissä ongelmia.

Lopuksi tehtiin pikkupoikien kanssä vielä radanpätkää, jossa oli puomi, rengas, hyppyjä ja A. Rengas tuotti Ormille tällä kertaa paljon ongelmia. Se varmasti katsoi mallia veljestään, sillä viimeksi renkaalla ei ollut mitään ongelmia ;). Pitää ottaa taas sirkustemput käyttöön. Kontaktiesteille Orm pysähtyi hienosti ja meni ne ihan hyvällä vauhdillakin. Puomia ollaan tehty tähän mennessä varmaan vasta n. kolmena kertana ja hieman jännitin sitä, osaako Orm juosta sitä täysillä. Osaa se, kunhan minä en kilju vierellä mitään joutavanpäiväisyyksiä ("Apua, mä en pysy perässä"). Hypyille Orm irtosi hyvin, joten sen suhteen ei tällä hetkellä näytä olevan ongelmia. Lisäksi se myös kääntyi kovasta vauhdista ihan hienosti, joten aika tyytyväinen olin tuohon vikaan radanpätkään.

Olen tässä miettinyt, että lähden Turkuun Itsenäisyyspäivänä kisaamaan. Siellä on ykkösille ja kakkosille kaksi kisaa. Koska Lantilta ja Tiriltä puuttuu molemmilta enää yksi nolla, jää kisapäivä niiden kanssa parhaimmillaan vain yhden kisan mittaiseksi. Yhden kisan takia en viitsisi Turkuun lähteä, joten olen vähän ajatellut ilmoittaa Kikun mukaan myös. Oppisikohan se kepit ennen sitä?