Tänään oli taas parsoneiden agirotutreenit, ja mukavasti porukkaa oli taaskin paikalla. Tänään treenattiin aluksi suorempaa pätkää kontaktiesteineen, mutta puolivälissä rata muuttui melkoisesti kiemuraisemmaksi takaakiertoineen ja pakkovalsseineen.

Tässä päivän rata:

1684802.jpg

Luigii ja Zora pääsivät treenaamaan Pihlajamäen Miran kanssa, ja hyvin treenasivatkin. Ihana katsoa, kuinka ne nauttivat radalla :). Luigii ei nyt tietenkään ole mikään tykki, mutta häntä heiluen iloinen virne naamalla se radalla meni. Zoralla oli vauhtia oikein kivasti, toivottavasti se menee yhtä hyvin agirotuviikonloppuna nuorten SM-kisassa. Mira ohjasi koiria tosi hyvin ja iloisesti, jaksoi kannustaa koko ajan, ja koirat tuntuivat tykkäävän :). Pitää varmaan antaa ne Miralle ohjattavaksi muulloinkin. Sani pääsi radalle Pihlajamäen Sadun kanssa, ja hyvin meni sekin. Sani jopa osasi ottaa puomin alastulolta namin, mitä se ei minun kanssani tee (tuijottaa vain minua). Kepeillemenossa Sanilla oli vaikeuksia, niitä pitäisi treenata vielä rutkasti.

Itse treenasin lopuksi kaikkien jäljellejääneiden koirien (Raivo, Orm, Lantti, Tiri, Kiihko) kanssa pätkää 15-23. Raivo meni oikein loistavasti ja tosi hyvällä vauhdilla. Se oli siellä Piiralla tiistaina, ja Leenan mukaan sillä ei pitäisi olla mitään menoa rajoittavia jumeja tällä hetkellä. Lantti ja Tiri menivät oikein loistavasti, ja molemmat jopa pujottelivat "väärältä" puolelta. Kiihkon meno on vähän sellaista samanlaista kuin Bimillä, eli se ei käänny ihan yhtä ketterästi kuin tuo pikkuruisten joukkio, vaan jyrää eteenpäin. Hyvin meni sekin siitä huolimatta. Ormin kanssa treenattiin ensimmäistä kertaa pakkovalsseja, ja ihan hyvin ne menivätkin. Sylikäännös ei tänään sujunut taas ollenkaan. Miksi se joskus sujuu ja joskus ei?

Bim ei tänään päässyt treenaamaan ollenkaan, koska namit loppuivat kesken. Syy, miksi ne loppuivat, oli Luigii. Unohdin, että namit ja Luigii olivat autossa samassa tilassa, joten eikös se sitten ollut syönyt yhden n. 15 cm halkaisijaltaan olleen naudankielen palan ja puolet toisesta vastaavasta, ennen kuin sattumalta satuin autoon juuri sen herkutellessa. Kielet olivat vielä paloittelematta, joten on se ihan töitä saanut sentään tehdä niitä pureskellessaan. Bim osoitti treenien jälkeen mieltään seisomalla keskellä kenttää. Ei tullut vaikka kuinka kutsuin, joten jouduin kantamaan sen autoon, kun rouva oli sitä mieltä, että hän ei poistu radalta ennen kuin on päässyt treenaamaan.

Treenien jälkeen mentiin Inkooseen lenkille. Koko yhdeksän koiran lauma oli oikein innoissaan vanhoihin tuttuihin maisemiin pääsystä. Puolessa välissä lenkkiä kaikki muut paitsi Orm ja Raivo katosivat. Seurattiin näiden kahden jäljellejääneen kanssa satojen metrien päästä kuulunutta haukuntaa, joka aina vaihtoi paikkaa ennen kuin päästiin paikalle. Aikamme kierreltyämme kaikki muut paitsi Luigii olivatkin yhtäkkiä siinä ympärillä, joten päästiin lopettamaan metsässä rämpiminen ja koirat pääsivät järveen uimaan. Loppumatkasta Kiihko ja Luigii tekivät vielä katoamistempun, mutta tulivat onneksi noin vartin meidän muiden jälkeen isäni luo. En tiedä mikä siellä metsässä liikuskeli, mutta ainakin se liikutti koiria taas mukavasti. Nyt kaikki makaavat reporankoina ja keräävät voimia huomiselle.

Huomenna mennään taas kentälle treenaamaan koko porukan kanssa. Mahtaako tästä tulla niille jo yliannostus agilitya, kun joutuvat kahtena päivänä peräkkäin radalle? ;)