Tänään aamupäivällä minulla oli viimeinen fyssarikäynti. Niin minun kuin fyssarinkaan mielestä paikat eivät vielä ole ollenkaan sellaiset kuin pitäisi olla, vaan jumeja oli sen verran, että hoitoja olisi tarvittu ainakin tuplasti lisää. Valitettavasti työterveyden piikkiin kuuluu vain tuo 5 krt/vuosi, joten siihen on tyytyminen, kun kaikki omat rahat menevät tietenkin koirien hyvinvointiin ;).

Fyssarilta menin taas hallille treenaamaan. Kaikki pääsivät treenaamaan, mutta tehtiin vain sellaisia harjoituksia, joissa minun ei itse tarvinnut pahemmin juosta. Olin nimittäin aivan väärin varustautunut, ja päälle oli eksynyt pyhärintsikat, jotka päällä ei tietenkään voi juosta...

Kiku ja Orm treenasivat eteenmenoa neljän hypyn suoralla. Molemmat irtoavat lelulle täysin ilman ongelmia. Lisäksi otettiin puomia sekä A:ta, jotka nekin sujuivat hyvin.

Raivo ja Sani pääsivät A:n ja puomin lisäksi kepeille. Sanin kanssa treenattiin suoraa lähestymistä niin että se joutui itse hakemaan keppien aloituksen. Yleensähän kepit ovat kolmosissa sellaisessa kulmassa, että minä ehdin sen itse oikeaan väliin törkkäämään, joten se ei pahemmin osaa keppejä hakea. Raivon kanssa treenattiin keppejä niin, että lähetin sen niille melko jyrkästä kulmasta ollen itse koiran ulkopuolella keppien lähetyksessä. Lisäksi hyvin lähellä keppejä oli häiriöesteitä. Tuo on ollut meille ongelmallisin kepeillelähestyminen, mutta tänään sekin saatiin sujumaan hyvin. Muutaman kerran vaati kyllä alussa tiukkaa käskytystä, kun Raivo olisi sijoittumisestani johtuen hakenut enemmän keppien vieressä olleita hyppyjä.

Treenien jälkeen käytin koirat kahlaamassa läheisessä rannassa. Kikulla alkoi vetämään kovasti suonta toisesta takajalasta. Myös Ormilla näytti olevan suonenvetoa, mutta se ei reagoinut niin vahvasti kuin Kiku. Raivo, joka yleensä on ollut se suonenvedoista kärsivä, selvisi ilman ongelmia. Onneksi Kiku tai Orm eivät uineet, vaan vain kahlasivat, sillä varsinkin Kikun suonenveto oli sen verran raju, ettei se olisi voinut uida rantaan. Toivottavasti vedet pian lämpenevät, että pojatkin pääsevät nauttimaan uimisesta ilman ongelmia. Ojissa tms. uidessa ongelmaa ei ole, kun vesi on sen verran lämpimämpää. Lisäksi pitää pitää huoli siitä, että ne saavat tarpeeksi hivenaineita ja nesteitä etenkin näin kuumemmalla säällä treenatessa ja lenkkeillessä.

Kuumat säät on huomannut myös täällä kämpässäni. Eilen oli pakko laittaa lämmitys kokonaan pois päältä, kun kaksi päällä ollutta patteria ja päivällä porottanut aurinko olivat nostaneet sisälämpötilan 25 asteeseen. Meinattiin koirien kanssa sulaa tänne illalla. Lisäksi huomasin, että noin kuumassa tulen erittäin huonolle tuulelle ;). Tänään on sisällä ollut onneksi mukavan viileää.